Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκλόνισε ο επικήδειος της κόρης του – Η απόκτηση της Θεοδώρας του και η λατρεία στην οικογένειά του

Πέπλο θλίψης έχει «σκεπάσει» τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού – και όχι μόνο – με τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη. 

Ο σπουδαίος προπονητής έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 4/10 σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μια γενναία μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν μόνο ένας σημαντικός αθλητής και προπονητής, ήταν πολλά περισσότερα, μα πάνω από όλα ήταν ένας τρυφερός πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος. Η γυναίκα της ζωής του, Γιούλα Γκιουζελοπούλου και η κόρη του, Θεοδώρα-Ελένη εμφανίστηκαν συντετριμμένες στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 5/10 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Βούλα.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος της κόρης του

«Έφυγες για το τελευταίο σου ταξίδι. Και δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είναι όλοι για να σου πούνε το τελευταίο “αντίο”, να σου φωνάξουν σιωπηλά το πόσο σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα.

Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες, αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτα. Ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπά μας, σήμερα που σου λέμε το “αντίο” αλλά υπάρχει και ο αντίλογος και η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει “θέλω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους» ήταν τα συγκινητικά λόγια με τα οποία η κόρη του τον αποχαιρέτησε στον επικήδειο λόγο της.

Γιάννης Ιωαννίδης: Το δικό του «δώρο Θεού», η κόρη του Θεοδώρα

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη ήρθε στη ζωή τον Οκτώβριο του 2002, όταν εκείνος ήταν 57 ετών. Μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να της δώσουν τα ονόματα Θεοδώρα-Ελένη. Για τον Γιάννη Ιωαννίδη άλλωστε, η κόρη του αποτελούσε ένα “δώρο Θεού” καθώς ήρθε στη ζωή μετά από αρκετές προσπάθειες και δυσκολίες. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, εκτός από ένας έντονος χαρακτήρας που ζούσε τα συναισθήματά του στα άκρα, ήταν και ένας βαθιά συναισθηματικός και θρήσκος άνθρωπος. Η οικογένειά του ήταν για εκείνον το πιο πολύτιμο έπαθλό του, και αυτό είναι κάτι που το είχε πει ο ίδιος σε δήλωση που είχε κάνει λίγο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης του.

 «Αυτό είναι το καλύτερο, το πιο μεγάλο κύπελλο, όλα τα άλλα μοιάζουν… παιδικά μπροστά του», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Onsports ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος – TLIFE/NDP

Read More

And More