Γιάννης Καλλιάνος: Κύμα αντιδράσεων μετά την ανάρτησή του για την κακοκαιρία – «Ζήτα συγγνώμη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρίσκεται προ των πυλών και φέρνει χιόνια, τσουχτερό κρύο και παγετό σε όλη την Ελλάδα. Ψυχρό όμως κλίμα φαίνεται πως φέρνει και ανάμεσα στους μετεωρολόγους αφού ο καθένας δίνει τις δικές του προβλέψεις για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, έντονες είναι οι αντιδράσεις στην ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος με τους περισσότερος να απαιτούν επίμονα από τον μετεωρολόγο να ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του Κλέαρχο Μανουσάκη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ήταν από τους πρώτους μετεωρολόγους που είχαν προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες για την κακοκαιρία και τα χιόνια που ενδέχεται να πέσουν ακόμη και στην Αττική. Λίγη ώρα μετά, ο Γιάννης Καλλιάνος είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook ότι ο «χιονιάς αποδείχθηκε μούφα ολκής», ωστόσο σήμερα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εξηγεί πως τα σχόλια δεν αφορούσαν τον συνάδελφό του.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook σήμερα, την ώρα που η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και το meteo προειδοποιεί για τσουχτερό κρύο, κάνοντας μια αναλυτική πρόγνωση για τα χιόνια που μπορεί να «το στρώσουν» σε περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα, γράφει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να προσέχουν όσοι οδηγούν σε δρόμους που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων στην Αττική, λέγοντας ότι χιόνια μπορεί να πέσουν ακόμα και στις Λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη.

Τα σχόλια στη νέα ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου ήταν δεκάδες, με μερικά από αυτά να είναι σε έντονο τόνο, καθώς οι χρήστες του Facebook καλούν τον μετεωρολόγο να ζητήσει συγγνώμη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Κάπως αλλιώς μας τα έλεγες ρε φίλε. Ειρωνευόσουν αυτούς που έλεγαν για χιόνια και μας έλεγες για τις βάρκες της Πεντέλης. Μήπως πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τον Μαρουσάκη για τις ειρωνείες σου;», έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια.

«Τουλάχιστον ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει το θάρρος της γνώμης του, ακόμη και αν κάνει λάθος, που συνήθως δεν κάνει!», σημείωσε ένας άλλος χρήστης. «Μόνο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είναι σταθερός σ’ αυτά που λέει», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

«Φίλε μου είσαι πολύ συμπαθής και είμαι στο ίδιο κόμμα με σένα. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως ήσουν είρωνας και με εντελώς άλλη πρόβλεψη όσον αφορά τα χιόνια στην Αττική. Και τα ίδια έκανε και η άλλη του Μέγκα η Χριστίνα Ρήγου», έγραψε ένας άλλος.
Αν και υπήρχαν αρκετοί χρήστες που υπερασπίστηκαν τον Γιάννη Καλλιάνο, λέγοντας ότι «δεν φταίει εκείνος που άλλαξαν τα μετεωρολογικά δεδομένα», παρενέβη και ο ίδιος ο μετεωρολόγος για να γράψει:

«Για όσους δεν ξέρετε, ο Μαρουσάκης είναι προσωπικός μου φίλος εδώ και πολλά χρόνια! Μη λέτε ασυναρτησίες σας παρακαλώ. Στις σελίδες αναφέρθηκα που κάποιες παραποιούν τα λεγόμενα των επιστημόνων».

«Αυτό το πράγμα με κάποιες σελίδες μικρής επισκεψιμότητας που παραποιούν τα λεγόμενά μας, καταντάει τραγικό. Σε αυτούς αναφέρθηκα. Δεν έχουμε κάτι οι μετεωρολόγοι μεταξύ μας», πρόσθεσε λίγο αργότερα.

Read More

And More