Γιάννης Καλλιάνος – Χάρις Δαμιανού: Ο θρησκευτικός γάμος και ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού

Ο Γιάννης Καλλιάνος ζει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του, καθώς όχι μόνο παντρεύτηκε πριν μερικές εβδομάδες με πολιτικό γάμο με την εκλεκτή της καρδιάς του αλλά και περιμένουν και το πρώτο τους παιδί! Ο Γιάννης Καλιάνος και η Χάρις Δαμιανού άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και φωτογραφήθηκαν για το νέο τεύχος του περιοδικού ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο θρησκευτικός γάμος πότε θα γίνει;

Γιάννης: Είχαμε προγραμματίσει να παντρευτούμε στις 29 Μαΐου με θρησκευτικό γάμο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα και ήταν μεγάλη μου τιμή το ότι θα μας πάντρευε ο Μητροπολίτης. Αλλά αφού έρχεται το μωράκι μας, αποφασίσαμε να κάνουμε τον πολιτικό τώρα και ο θρησκευτικός να γίνει μαζί με τη βάφτιση του μωρού το 2022.

Είστε προετοιμασμένοι για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας;

Γιάννης: Νομίζω ότι κανένα ζευγάρι, όσο και να θέλει στη ζωή του ένα παιδί, δεν είναι προετοιμασμένο για αυτό. Αλλά έχουμε τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης για να προετοιμαστούμε και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλοί γονείς.

Τι σας αγχώνει περισσότερο;

Γιάννης: Αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι μην τυχόν κολλήσει η Χάρις κορονοϊό. Επειδή είναι γιατρός και εργάζεται σε νοσοκομείο είναι εκτεθειμένη στις αρρώστιες. Προς το παρόν έχουν πάει όλα καλά, αν εξαιρέσει κανείς τις ζαλάδες και τις ναυτίες που έχει, και τώρα που συμπληρώνεται το πρώτο τρίμηνο αισθάνομαι κι εγώ πιο ασφαλής.

Χάρις: Έχω ναυτία, κακοδιαθεσία και ένα αίσθημα βάρους στο στομάχι, που μπορεί να κρατήσει όλη τη μέρα και με δυσκολεύει λίγο στη δουλειά, αλλά δεν είμαι σαν άλλες έγκυες που ακούω ότι έκαναν συνεχώς εμετό τους πρώτους τρεις μήνες. Αλλά ακόμα και αυτά τα συμπτώματα τα αντιμετωπίζω ως επικοινωνία με το μωρό κι αυτό με χαροποιεί.

Φαντάζομαι ότι για εσένα, Χάρις, θα υπάρχει μια επιπλέον δυσκολία γιατί είσαι έγκυος σε περίοδο πανδημίας.

Χάρις: Το να είσαι έγκυος είναι αγχωτικό σε κάθε περίοδο. Δεν φοβάσαι μόνο τον Covid, αλλά και τον ιό της γρίπης και κάθε είδους λοίμωξη. Εννοείται ότι έχω άγχος, αλλά θεωρώ θετικό το ότι κυκλοφορούμε όλοι με μάσκες, γιατί προστατεύουν και από άλλες λοιμώξεις.

Γιάννης: Τις πρώτες εξετάσεις η Χάρις τις έκανε μόνη της, αλλά την επίσκεψη στο γυναικολόγο την κάναμε μαζί, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Εκεί, έκανε και το πρώτο υπερηχογράφημα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε την καρδούλα του μωρού που χτυπούσε.

Read More

And More