Γιάννης Κατινάκης: «Με μπέρδεψε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα δυο αγόρια, αγαπάς ένα παιδί άνευ όρων»

Μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Κατινάκης στην εκπομπή “Πρωινό ΣουΣού” και τον Ηλία Σκουλά.

Ο ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να τοποθετηθεί ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, ενώ σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Σαν ενήλικας έχω χτίσει τον περίγυρό μου πολύ προσεκτικά, οπότε δεν υπάρχουν άτομα γύρω μου που να έχουν τόσο οπισθοδρομικές απόψεις και τόσο κομπλεξικές παρωπίδες ώστε να με αποτρέψουν από το να μιλήσω ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου. Τα δύσκολα βιώματα τα είχα πιο πολύ σαν παιδί. Στο σχολικό περιβάλλον, πολύ σκληρή αντιμετώπιση από τα παιδιά, πολύ μίσος» είπε αρχικά ο Γιάννης Κατινάκης.

«Αυτό που πιστεύω ότι λείπει από την ελληνική κοινωνία και δυσκολεύεται στο να ενσωματώσει τη διαφορετικότητα, είναι η μόρφωση. Η ομοφοβία είναι έλλειψη βασικών γνώσεων. Αν ο Έλληνας και ο κάθε άνθρωπος δεν έχει τη διάθεση να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τον εαυτό του, τότε δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε ανθρώπους ότι η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει. Είναι αυτό, είναι δεδομένο.

Δε μπορώ να προσαρμοστώ στο παράλογο κάποιων ανθρώπων. Όπως είναι δεδομένο ότι η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει έτσι και η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που έρχεται από τη φύση» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο Γιάννης Κατινάκης ανέφερε, «Θεωρώ ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή και να κάνουμε όλοι κάτι για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Πλέον, θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να δίνεται βήμα σε ανθρώπους με ομοφοβικό λόγο, ρατσιστικό λόγο και λόγο που διακατέχεται κυρίως από μίσος. Αν δεν προστατέψουμε το κοινό, τους εαυτούς μας, τον περίγυρό μας από το μίσος, ποτέ δε θα πάμε μπροστά.

Ο κύριος Μπέος έκανε μια άμεση επίθεση στον Κασσελάκη αλλά, με τα λόγια του αυτά, έκανε επίθεση και σε όλες τις ψυχές ομοφυλόφιλων ατόμων που μπορεί να είναι στη ντουλάπα, να ντρέπονται, να φοβούνται και το έμμεσο μίσος όταν διαχέεται έτσι, μπορεί να είναι και πιο κακοποιητικό γιατί είναι πιο ύπουλο.

Έρχονται άνθρωποι και αναρωτιούνται για ποιο λόγο τα ομοφυλόφιλα άτομα, τα τρανς άτομα βγαίνουν ακόμα και παραπονιούνται και φωνάζουν. Γιατί το 58% του Βόλου, και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ρατσιστικών απόψεων στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει ο κύριος Μπέος και οι ψηφοφόροι του. Δεν είμαστε μπροστά γι’ αυτό τον ψηφίσανε. Αν δεν τον ψηφίζανε και αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που να έχουν αυτές τις απόψεις, τότε θα ήμασταν μια χαρά και δε θα φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε…»

«Είναι πάρα πολύ χρήσιμο το ότι υπάρχει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική γιατί υπάρχει βαθιά ριζωμένη η αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι παρακμιακό, κάτι που δεν υπάρχει σε ανθρώπους με θέση κύρους. Σίγουρα είμαι υπέρ στο να μπορεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να αποκτά παιδιά, αν και εφόσον είναι ικανό να δώσει αγάπη και να τα μεγαλώσει σωστά, όπως κάθε ζευγάρι.

Η δήλωση για τα δυο αγόρια, με μπέρδεψε λίγο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δυο αγόρια. Το παιδί το αγαπάς άνευ όρων, δε γίνεται κατά παραγγελία… Θεωρώ ότι ο τρόπος που παρουσιάζει ο κύριος Σεφερλής την ομοφυλοφιλία, παίζει πιο πολύ με κακοποιητικά στερεότυπα» πρόσθεσε.

Read More

And More