Γιάννης Μαρακάκης: Η αντίδραση του δικηγόρου για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής – Ποια είναι η αλήθεια

Από χθες το πρωί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η είδηση πως ο Γιάννης Μαρακάκης βρίσκεται «στο στόχαστρο της εφορίας» και πως ελέγχεται για φοροδιαφυγή, με τις ελεγκτικές υπηρεσίες να κάνουν φύλλο και φτερό εταιρείες στις οποίες συμμετέχει.

Το πρωί της Τετάρτης, ο καταξιωμένος ποινικολόγος μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και διέψευσε κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα, τονίζοντας πως έχει ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες. 

«Συνήθως είναι αυτές οι ειδήσεις και τα άρθρα που δεν ασχολούμαστε και γυρίζουμε σελίδα. Έτσι κάπως αντέδρασα και εγώ εχθές όταν το είδα. Το άρθρο ήταν ανυπόγραφο. Πρόκειται για λιβελλογράφημα, για ένα απίστευτο λάθος και αντ’ αυτού μίλησα από την πρώτη στιγμή με κάποιον υπεύθυνο σύνταξης και τους είπα ότι αυτά που γράφουν είναι εντελώς ανυπόστατα και ψευδή.

Όλοι οι λογιστές μου γελούσαν όταν είδαν το περιεχόμενο του άρθρου. Το αναγνώρισαν και μου είπαν ότι θα το κατεβάσουν. Δυστυχώς πέρασε μια ώρα, πέρασαν δύο ώρες. Μίλησα με κάποιους υπεύθυνους, μετά άρχισαν να κρύβονται και ύστερα αντιλήφθηκα ότι ίσως κάνουν κάποια εξυπηρέτηση σε κάποιους που έχω αντιδικία. Αναγκάστηκα να υποβάλλω μήνυση. Πληρώνουμε καθημερινά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα φώτα.

 

Η έκθεση δημιουργεί προβλήματα. Τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε σημασία, αλλά όταν έχει να κάνει με τις δραστηριότητες μου και το ότι είμαι παραβατικός, λόγω της ιδιότητας μου, πρέπει να είμαι προσεκτικός και να φαίνομαι άψογος και στο κοινό και στον σύλλογό μου και στο δικαστικό σώμα. Ήταν απαράδεκτο και εντελώς ανυπόστατο».

Read More

And More