Γιάννης Μπέζος: “Συζητούσα τις προάλλες με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε…”

Με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική βία κατά συναδέλφων του, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο ηθοποιός απάντησε «έξω από τα δόντια» «πώς εσείς επιτρέψατε να γίνουν επικίνδυνα παντοδύναμοι στο χώρο σας άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές.

Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος. «Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας και αφορούν πασίγνωστο σκηνοθέτη- ηθοποιό, που τυγχάνει να είναι φίλος του, είπε: «Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις, τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε «Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε».

Πώς αισθάνεται, όμως, ο Γιάννης Μπέζος για όσα ακούγονται σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις; «Φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους», κατέληξε.

Read More

And More