Σε μια συγκινητική ανάρτηση έκανε την Κυριακή 20/7 ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, με αφορμή τη χθεσινή επέτειο γενεθλίων της Αλίκης Βουγιουκλάκη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγες, γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 και έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 1996, σε ηλικία 62 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, στον οποίο είχε τεράστια αδυναμία, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της και στη λεζάντα έγραψε:
«Η κόρη του καλοκαιριού.. γενέθλια κάποτε, σήμερα για πάντα!!! Σαν σήμερα.. γεννήθηκε η μητέρα μου. Γεννήθηκε η Αλίκη. Μια μέρα που ποτέ δεν ήταν απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Ήταν πάντα γιορτή. Μια αφορμή να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να αγαπηθούμε λίγο παραπάνω. Από παιδί θυμάμαι αυτή τη μέρα να πλημμυρίζει από λουλούδια, φωνές, ευχές, αλλά πιο πολύ από την παρουσία της. Τη λάμψη της. Την τρυφερότητά της, που για μένα ήταν η πιο αληθινή απ’ όλες.
Η Αλίκη για όλους ήταν το φως, το χαμόγελο, η ελπίδα. Για μένα όμως ήταν απλώς η μαμά μου. Η γυναίκα που με κράτησε στην αγκαλιά της, που με κοίταξε στα μάτια με καμάρι, που με έμαθε να στέκομαι στα πόδια μου χωρίς να χάσω ποτέ το παιδί μέσα μου. Η αγάπη μας ήταν βαθιά, αμοιβαία, και αθόρυβα δυνατή. Δεν χρειαζόταν λόγια. Μόνο ένα βλέμμα. Ένα χάδι. Ήξερε, πάντα ήξερε, τι χρειαζόμουν πριν το ζητήσω. Και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, εξακολουθώ να νιώθω την παρουσία της, όχι στη σκηνή, όχι στην οθόνη αλλά μέσα μου. Στην ψυχή μου. Στη ζωή μου. Χρόνια πολλά, μαμά».
Δες την ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ