Γιάννης Πλούταρχος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Γιώργο Κακοσαίο και Κατερίνα Κακοσαίου

Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του Γιάννη Πλούταρχου έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον αφού για πρώτη φορά θα τον συνοδεύουν τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου.

Η σχέση του αγαπημένου ερμηνευτή με τα δυο παιδιά του – όπως άλλωστε και με τα τρία μικρότερα- είναι μοναδική και τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιώργος με την Κατερίνα ανυπομονούν να “οργώσουν” την Ελλάδα και να διασκεδάσουν το κοινό με τις μουσικές και τα τραγούδια τους. 

Με αφορμή αυτή την κοινή καλοκαιρινή τους περιοδεία, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου μίλησαν στο περιοδικό Ηello! και τη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα για τη σχέση τους αλλά και τα προσωπικά άγχη και φιλοδοξίες τους.

Γιάννης Πλούταρχος

Σίγουρα όταν ο γονιός έχει αναγνώριση, καταξίωση, στον επαγγελματικό τομέα του, το παιδί, χωρίς να το συνειδητοποιεί, προσπαθεί να τον φτάσει. Ευχής έργον να τον ξεπεράσει και να κάνει ακόμη μεγαλύτερη καριέρα. Θεωρώ πως κάθε γονιός έχει αυτούς τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες.

Από τα τρία μικρότερα παιδιά, δείχνει κάποιο να έχει επίσης κλήση στη μουσική;

Όλα τα παιδιά τραγουδούν γιατί έτσι είμαστε ως οικογένεια. Έτσι μεγαλώνουν. Δε ξέρω αν είναι ταλέντο ή οικογενειακό βίωμα. Είμαστε μια μουσική οικογένεια, είναι κάτι σαν κατεστημένο να τραγουδάμε οικογενειακώς και όλοι μαζί. Ωστόσο, για να γίνει κάποιος επαγγελματίας τραγουδιστής, απαιτούνται πολύς κόπος και ώριμη σκέψη.

Η Μαρία πώς και δεν έχει πιάσει μικρόφωνο;

Τα έκανε όλα αυτά στην αρχή της γνωριμίας μας. Είχε περάσει από τον χώρο, τα είχε ζήσει όλα για τρία χρόνια, αλλά επέλεξε σοφά να αφοσιωθεί στην οικογένεια. Αυτό της το αναγνωρίζω, είναι ένα από τα πολλά που θαυμάζω σε εκείνη. Την έχω πολύ ψηλά επειδή όλο αυτό που έχουμε χτίσει δε θα μπορούσε να γίνει μονόπλευρα, έπρεπε να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια και από τους δυο. Η Μαρία έχε παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στην οικογένειά μας, είναι η κολόνα όλων μας.

Γιώργος Κακοσαίος

Σε μια τέτοια συνθήκη, πως διατηρούνται οι ισορροπίες μεταξύ επαγγελματισμού και οικογενειακής οικειότητας;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Από τη στιγμή που υπάρχει σεβασμός, οι ισορροπίες διατηρούνται πολύ εύκολα. Όλη η οικογένεια έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και πιστεύω πως αυτό αποτυπώνεται πάνω στη σκηνή.

Ο πατέρας σου κουβαλά χρόνια εμπειρίας και μεγάλες επιτυχίες. Προβληματίστηκες έστω και στο ελάχιστο, αν σε μια συνεργασία σας καπελώσει άθελά του;

Καθόλου! Μιλάμε για τον Γιάννη Πλούταρχο. Δε θα τολμούσα ούτε να το σκεφτώ αυτό. Είναι τιμή μου να δουλεύω δίπλα σε έναν από τους καλύτερους, κατά τη γνώμη μου, ερμηνευτές που έχει δει αυτή η χώρα.

Ποιο είναι το ιδανικό σου Σαββατόβραδο;

Δουλειά και ύπνος μετά τη δουλειά. Γενικά δεν το έχω με τις εξόδους.

Πριν από λίγους μήνες ήρθαν στη δημοσιότητα προσωπικές σου στιγμές. Ήσουν έτοιμος γι’ αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθώ να κρύψω την προσωπική μου ζωή. Απλώς δε μου αρέσει να τη διατυμπανίζω. Οπότε, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό και ήμουν σχετικά έτοιμος.

Στα περίπου δυο χρόνια που έχουν περάσει από τα πρώτα σου βήματα, πόσο και πως έχουν αλλάξει η ζωή και η δουλειά σου;

Σίγουρα έχω μάθει πολλά από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί, εμπειρίες που με έχουν αλλάξει. Ωστόσο έχω να μάθω ακόμα πιο πολλά στο μέλλον. Όσον αφορά τη ζωή μου, έχει μείνει πάνω-κάτω η ίδια, απλώς με ακόμα περισσότερη αγάπη.

Κατερίνα Κακοσαίου

Τραγουδά και η Ελεωνόρα;

Τραγουδάμε και οι πέντε. Δε ξέρω όμως ποιος τελικά θα ασχοληθεί πιο επαγγελματικά. Για την ώρα, κατά βάση ασχολείται ο Γιώργος. Έχει επιλέξει να είναι η δουλειά του, έχει πάρει τον δρόμο του και ξέρει ότι θέλει να είναι αυτός. Ο μικρός, ο Κωνσταντίνος, θέλει να γίνει τράπερ. Η αλήθεια είναι ότι είναι καλός στην τραπ, έχει γράψει και 2-3 τραγούδια. Η Ελεωνόρα αγαπά τα πάντα, αλλά τραγουδά κυρίως ελληνικά.

Η Παναγιώτα μέχρι μια ηλικία άκουγε και τραγουδούσε μόνο ξένο ρεπερτόριο, για την ακρίβεια μόνο Αριάνα Γκράντε. Πλέον, μεγαλώνοντας και βγαίνοντας με την παρέα της, μυήθηκε και στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Εσύ που στέκεσαι;

Μου αρέσει πολύ να τραγουδάω, αλλά έχω σπουδάσει Βιολογία και μόλις τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στη βιομηχανική φαρμακολογία στο ΑΠΘ, που είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει πολύ. Δεν υπάρχει καμία πίεση να ασχοληθώ με το τραγούδι, δεν το προσεγγίζω επαγγελματικά, ούτε βιοποριστικά. Τραγουδάω επειδή είναι κάτι που αγαπώ. Θα κάνουμε την περιοδεία αλλά από τον Οκτώβριο θα ασχοληθώ με το αντικείμενο των σπουδών μου. Το τραγούδι θέλω να παραμείνει χόμπι, θέλω να συνεχίσω να το βλέπω πιο αγνά, χωρίς τις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο επαγγελματισμός.

Πως ένιωσες την πρώτη φορά που βρέθηκες ζωντανά στη σκηνή;

Απαίσια. Δεν ήθελα να ανέβω ποτέ ξανά στη σκηνή. Ήταν όλα τόσο, μα τόσο λάθος. Είναι κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Συνέβη όταν σπούδαζα στην Κύπρο. Εμφανίστηκα εντελώς μόνη μου – δε γνώριζα καν τους μουσικούς, στο μαγαζί τους γνώρισα – και δεν είχα ξανατραγουδήσει ποτέ με μουσικά όργανα, ηχεία, μικρόφωνα και κόσμο από κάτω.

Πέραν του ότι δεν ακουγόμουν γιατί από το άγχος μου δεν έβγαιναν οι νότες, είχα γυρίσει και την πλάτη μου στον κόσμο γιατί δεν άντεχα να τον κοιτάω, τόσο ντρεπόμουν. Ιδανικά θα ήθελα να μη θυμάμαι εκείνη την εμπειρία. Με είχε ρίξει ψυχολογικά και δεν ήθελα να ξανακούσω για ζωντανή εμφάνιση μπροστά σε κόσμο.

Μπορώ να σε ρωτήσω τι ισχύει σχετικά με όσα έχουν γραφτεί περί αρραβώνα σου;

Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αρραβωνιασμένη, δεν έχω αρραβωνιαστεί ποτέ, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια πρόταση και δε δημοσιοποιήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο από δικό μου λογαριασμό στα social media. Ήταν ένα αστείο του τότε συντρόφου μου – με τον οποίο δεν είμαστε πλέον μαζί – προς τους φίλους του. Κάποιος που τον ακολουθούσε και μάλλον είχε σχέση με τον Τύπο, πήρε το στιγμιότυπο και ξαφνικά όλοι έγραφαν ότι αρραβωνιάστηκα. Ήταν μια πλάκα μεταξύ φίλων, δεν ισχύει.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164