Γιάννης Στάνκογλου: Σπάνια εμφάνιση με την σύζυγό του στο Ηρώδειο! [pics]

Στο Ηρώδειο για να απολαύσουν την όπερα “Alcina” του G. F. Händel βρέθηκαν πριν λίγες μέρες σε μια από τις σπάνιες κοινές εξόδους τους ο Γιάννης Στάνκογλου και η σύζυγός του Αλίκη Δανέζη Knutsen. Το ζευγάρι που μετρά 19 χρόνια σχέσης και έχει αποκτήσει μαζί δυο πανέμορφα παιδιά κρατά πάντα χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή και κάνει σπάνιες κοσμικές εμφανίσεις.

Η συγκεκριμένη όμως παράσταση ήταν σίγουρα μια ευκαιρία για να βγουν οι δυο τους, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Το ζευγάρι που είχε γνωριστεί σε μια οντισιόν το 2000 ανέπτυξε μια τρυφερή σχέση και από τότε είναι μαζί.

Ο γνωστός ηθοποιός και η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα  είχαν συνεργαστεί στην πρώτη δουλειά του Γιάννη Στάνκογλου ως ηθοποιού, όταν έκαναν μαζί  στη Νέα Υόρκη το Closer. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Φοίβη, που γεννήθηκε το 2009 και τον Φίλιππο, που γεννήθηκε το 2014 και είναι αχώριστοι.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση που παρακολούθησαν:

Οι Μουσικοί της Καμεράτας και ο Γιώργος Πέτρου επέστρεψαν  στο Φεστιβάλ Αθηνων, με το μουσικό είδος που τους έχει κάνει διάσημους σε όλο το κόσμο: την όπερα του 18ου αιώνα. Έχοντας παρουσιάσει πολυβραβευμένες παραγωγές στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινούν ένα νέο ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Μπαρόκ όπερας, ετοιμάζοντας μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή της όπερας “Alcina”, του G. F. Händel, με μια λαμπερή διανομή διεθνούς επιπέδου.

Ο διάσημος Έλληνας μαέστρος Γιώργος Πέτρου, έχοντας στο ενεργητικό του μια υποψηφιότητα για Grammy και ένα Echo Klassik, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της μουσικής του G. F. HÄNDEL. Επιπλέον πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικου διευθυντή του διεθνούς φεστιβάλ Händel στο Göttingen, ενός από τα παλιότερα φεστιβάλ όπερας του κόσμου. Ο Γιώργος Πέτρου έχει ηχογραφήσει πολλες όπερες του Händel ενώ οι ερμηνείες του θεωρούνται από τους ειδικούς ως ερμηνείες αναφοράς. Έχοντας μια ανήσυχη εικαστική ματιά, με έμφαση στη μουσική δραματουργία, ο μαέστρος και σκηνοθέτης Γιώργος Πέτρου δημιουργεί έναν μαγικό κόσμο μέσα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό της Γιώργινα Γερμανού, απόλυτα ταιριαστό με το μεγαλείο και την εξωστρέφεια της Μπαρόκ όπερας.

Η “Alcina” πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο το 1735, όταν ο Händel ήταν στο απόγειο της δόξας του. Μέσα στον 20 αι, η υπέροχη μουσική της και οι μεγάλες δραματικές απαιτήσεις των ρόλων, έφεραν το έργο στις σκηνές των μεγαλύτερων θεάτρων του κόσμου, καθιστώντας το μα από τις πιο δημοφιλείς όπερες της Μπαρόκ εποχής.

Στο ρόλο της μάγισσας Alcina εμφανίζεται η διάσημη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει ερμηνεύσει τον επώνυμο ρόλο σε σπουδαία θέατρα (κρατική όπερα της Βιέννης, όπερα του Παρισιού, όπερα της Στουτγάρδης). Συμπρωταγωνίστρια της, στο ρόλο του Ruggiero, που γράφτηκε για τον θρυλικό καστράτο G. Carestini, η διακεκριμένη Μέτζο σοπράνο Μαίρη Έλεν Νέζη, η οποία έχει διαπρέψει επανειλημμένα στον ομώνυμο ρόλο σε θέατρα όπως η όπερα της Δρέσδης και η όπερα της Νυρεμβέργης.

 

 

Read More

And More