Sarah Jessica Parker, Lady Gaga, Bjork! Οι σταρ που αγάπησαν τον ΜcQueen

Οι σταρ σε όλο τον κόσμο λάτρεψαν τον McQueen! Την τελευταία δεκαετία δεν υπήρχε κόκκινο χαλί χωρίς δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή. Ο ίδιος ενέπνευσε πολλές νέες τάσεις και εισήγαγε πρωτοποριακά σχέδια όπως το σήμα κατατεθέν του -τη νεκροκεφαλή- αλλά και τα παπούτσια armadillos.

H Lady Gaga συνδέθηκε με μια πολύ δυνατή φιλία μαζί του! Μετά το θάνατό του δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κανείς που να μπορεί να την εμπνεύσει. Ενσωμάτωσε σε πολλά video clip της αλλά και σε επίσημες εμφανίσεις της, τις πιο avant garde δημιουργίες του. Η θεατρικότητα των fashion show του έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της οπτικής της κουλτούρας. Η Bjork συνεργάστηκε με το McQueen για το εξώφυλλο του δίσκου της Homogenic και για το video clip του τραγουδιού “Alarm Call”. Η Ισλανδή τραγουδίστρια ήταν η επίσημη μούσα του σχεδιαστή και κατείχε το θρόνο της έμπνευσης ενώ η Gagalou ήταν η “ανεπίσημη” μούσα του!

Αλλά και οι μεγαλύτερες σταρ του κινηματογράφου οφείλουν τις πιο εντυπωσιακές στιγμές τους στο κόκκινο χαλί στον Alexander McQueen. H Sarah Jessica Parker δήλωνε λίγες μέρες μετά από το θάνατό του ότι προσπαθούσε να ξεπεράσει με θλίψη την απώλεια του φίλου της και της “ήσυχης” ιδιοφυίας. H Cate Blanchett αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια όλες τις εμφανίσεις της στον αγαπημένο της σχεδιαστή. Η Salma Hayek ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο κομψή πρέσβειρα των σχεδίων του.

Ετικέτες

Read More

And More