Γιάννης Βαρδής – Νατάσα Σκαφιδά: Τα δυο παιδιά τους, οι κόντρες και η νέα ζωή που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν!

Ο Γιάννης Βαρδής και η Νατάσα Σκαφιδά φωτογραφήθηκαν πρώτη φορά με τα παιδιά τους, Αντώνη και Κατερίνα, για το περιοδικό People και σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησαν στον Μαρίνο Βυθούλκα αποκάλυψαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, παραδέχτηκαν τις κόντρες τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και εξήγησαν τον λόγο για τον οποίο πρόκειται να μετακομίσουν μέσα στη νέα χρονιά.

Από το 2016 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή τους, με πρώτο και κύριο τον ερχομό του Αντώνη. «Για τρίτο παιδί πάντως, δεν μας κόβω να κάνουμε. Νομίζω είμαστε καλά και έχουμε κλείσει ως οικογένεια. Όταν η Νατάσα έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί, ήθελα πάρα πολύ να κάνει αγόρι, διότι ο χαμός του πατέρα μου ήταν πρόσφατος. Αλλά ο ερχομός της Κατερίνας έφερε πολλές και όμορφες στιγμές στη ζωή μας. Η Κατερίνα πλέον είναι τριάμισι ετών και ο Αντώνης εξίμισι μηνών», εξηγεί ο Γιάννης Βαρδής.

Πάντως το βλέμμα του μικρού Αντώνη θυμίζει πολύ εκείνο του παππού του…

Γιάννης: Ισχύει. Για κάποιον λόγο μοιάζει περισσότερο στον πατέρα μου παρά σε μένα. Είναι πολύ εκφραστικός.

Πώς αντέδρασε η μικρή Κατερίνα στον ερχομό του Αντώνη;

Γιάννης: Όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης την προετοιμάζαμε για τον ερχομό του αδελφού της. Μάλιστα, είχαμε μιλήσει και σε ψυχολόγο και μας είχε συμβουλέψει για το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Η Κατερίνα είναι καλή με τον αδελφό της και της αρέσει να τον παίρνει αγκαλιά. Όσο περνάει ο καιρός, τον αγαπάει ακόμα περισσότερο και θέλει να τον φροντίζει. Σε εμάς έχει γίνει κάπως αντιδραστική σε κάποια πράγματα.

Νατάσα: Σε αυτή τη φάση, είμαστε ακόμα πιο πολύ κοντά της ώστε να μην αισθανθεί πως έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία στο σπίτι. Ο Αντώνης έχει περισσότερες απαιτήσεις, αλλά όταν η Κατερίνα επιστρέφει από τον παιδικό, έχει κι εκείνη το πρόγραμμά της.

Ο ερχομός ενός παιδιού παίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την εξέλιξη της σχέσης. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως διαταράσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Συνέβη κάτι αντίστοιχο στη δική σας περίπτωση;

Γιάννης: Δεν γεννιέσαι γονιός, οπότε δεν ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις ορισμένα πράγματα από τη στιγμή που έρχεται το μωρό στη ζωή. Τις πρώτες μέρες που ήμασταν με την Κατερίνα στο σπίτι, ζοριστήκαμε και πελαγώσαμε. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε και πώς να αντιδράσουμε σε κάποια πράγματα. Μολονότι η Κατερίνα είχε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ήταν πιο ήπιο παιδί από τον Αντώνη. Αυτό μας βοήθησε αρκετά και δεν ήρθαμε σε κόντρες με τη Νατάσα. Με τον ερχομό, όμως, του Αντώνη τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Αντώνης είναι ένα παιδάκι πολύ πιο δύσκολο από το πρώτο μας παιδί και, παρότι έχουμε μια σχετική εμπειρία ως γονείς, δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε ορισμένες καταστάσεις. Ο μικρός από την ημέρα της γέννησής του κοιμάται maximum είκοσι λεπτά. Και μετά ξυπνάει. Η αϋπνία μας αλλά και η έλλειψη βοήθειας έχουν συντελέσει στο να έχουμε έρθει με τη Νατάσα πάρα πολλές φορές σε αντιπαράθεση. Αν και πάντα συζητούσαμε, ξαφνικά διαπιστώνουμε πως σε πολλά πράγματα δεν έχουμε την ίδια άποψη.

Παρ’ όλα αυτά, σας βλέπω πολύ καλά!

Νατάσα: Περνάμε διάφορες φάσεις!

Γιάννης: Ναι και είναι περίεργο. Παρόλο που πλέον τσαντιζόμαστε και τσακωνόμαστε αρκετές φορές, έπειτα από 15-20 λεπτά το ξεχνάω και θέλω να πάω να την αγκαλιάσω και να τη φιλήσω. Δεν κάνουμε συζητήσεις του τύπου «να δώσουμε τόπο στην οργή». Απλώς, είναι σαν να μη συνέβη. Ακόμα και σήμερα το πρωί λογοφέραμε για κάποιον λόγο, προσπαθώντας ο καθένας από εμάς να πει πως έχει δίκιο. Έπειτα, όμως, από λίγη ώρα κάναμε παιχνίδια ο ένας στον άλλο.

Νατάσα: Συμβαίνουν ακριβώς όπως σ’τα περιγράφει ο Γιάννης. Σε όλα αυτά παίζουν σίγουρα ρόλο η κούραση αλλά και το πρώτο μας παιδάκι, το οποίο έχει πάρα πολλές ανάγκες. Οπότε είναι λογικό να μοιραζόμαστε και να μην έχουμε πολύ χρόνο μεταξύ μας. Ερχόμαστε πολύ συχνά σε αντιπαράθεση, αλλά αυτό σιγά σιγά με τον καιρό είμαι σίγουρη πως θα φτιάξει.

Εμένα πάντως μου φαίνεστε ότι είστε ακόμα πολύ ερωτευμένοι!

Νατάσα: Αυτό δεν το συζητώ καθόλου!

Γιάννης: Εννοείται. Ακόμα και μέσα από τους καβγάδες, αν το ζευγάρι καταφέρει να παραμείνει μαζί, αυτό σημαίνει πως η σχέση ωριμάζει και πάει σε άλλο επίπεδο.

Φτάσατε ποτέ στο σημείο να πείτε «χωρίζουμε»;

Γιάννης: Όχι. Όμως, πολλές φορές το έχουμε συζητήσει σε τσακωμούς και έχουμε πει «κοίταξε να δεις, αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, μήπως θα ήταν καλύτερα για ένα διάστημα να το σταματήσουμε και να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα;». Το να χωριστούμε, όμως, δεν έχει συμβεί ποτέ.

Δεδομένου πως εργάζεσαι και κάνεις live εμφανίσεις, πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Γιάννης: Προσπαθούμε πάντα να προγραμματίζουμε τις υποχρεώσεις μας και να τις δομούμε με έναν τρόπο που να βολεύει και τους δυο. Όταν έχω live, πηγαίνω τη Νατάσα και τα παιδιά στο σπίτι της μαμάς της στο Καλαμάκι, ώστε να έχει μια βοήθεια.

Νατάσα: Με τα δυο παιδιά, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνη μου και η βοήθεια της μητέρας μου είναι πολύτιμη.

Γιάννης: Η γιαγιά της Νατάσας έχει άνοια, κάτι που σημαίνει πως η μαμά της είναι συνέχεια μαζί της, καθώς μένουν στο ίδιο σπίτι. Οπότε είναι πολύ δύσκολο για εκείνη να έρχεται στο σπίτι μας στην Παιανία. Συνεπώς, με τα δυο μας παιδιά κάνουμε ουσιαστικά μια μικρή μετακόμιση και πηγαίνουμε εκεί για το Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τα live, με βοηθούν πάρα πολύ, διότι βρίσκω λίγο χρόνο για να μείνω μόνος μου. Η Νατάσα δεν το έχει αυτό. Ειδικά από τότε που γεννήθηκε το δεύτερό μας παιδί, δεν έχει χρόνο για τον εαυτό της. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και για τους δυο, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά.

Νατάσα: Μου έχει λείψει πάρα πολύ να κάνω ορισμένα πράγματα για τον εαυτό μου. Ακόμα και το πιο απλό: Να πάρω το αυτοκίνητό μου και να πάω κάπου μόνη μου έστω και για δέκα λεπτά. Θεωρώ πως θα αργήσω να το κάνω, αλλά η έννοια του χρόνου είναι σημαντική. Και την καταλαβαίνεις απόλυτα όταν γίνεσαι γονιός.

Η έλλειψη του ελεύθερου χρόνου έχει επηρεάσει την ψυχολογία σου;

Νατάσα: Το 2019 έφερε το δεύτερο παιδί μας, αλλά λίγες μέρες μετά τη γέννηση του Αντώνη έχασα τον παππού μου, ο οποίος με είχε μεγαλώσει και τον είχα σαν πατέρα μου. Αυτό το γεγονός με επηρέασε πάρα πολύ και πέρασα δύσκολα. Τα παιδιά μου τα λατρεύω, είμαι πολύ ευτυχισμένη. Από την άλλη, η έλλειψη βοήθειας και το κλείσιμο στο σπίτι επηρέασαν την ψυχολογία μου. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε ένα στάδιο που αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα, αλλά δεν σου κρύβω πως οι προηγούμενοι μήνες δεν ήταν καθόλου εύκολοι.

Γιάννης: Στην ουσία, δεν είχε χρόνο ούτε να πενθήσει τον παππού της. Έπρεπε να μπει κατευθείαν στα δύσκολα. Ο μικρούλης μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κοιμάται πολύ λίγο και κλαίει πολύ. Οπότε είναι αυτό που λέμε full time απασχόληση για τη Νατάσα.

Νατάσα: Ακόμα και για να κάνω ένα ντους, χρειάζεται να παίρνω το ριλάξ στο μπάνιο για να είμαι με το μωρό.

Γιάννης: Ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες τα πράγματα έχουν φτιάξει και έχει αρχίσει να κοιμάται περισσότερο. Θεωρώ πως με το πέρασμα του χρόνου όλα θα ξεκινήσουν να κυλούν πιο ομαλά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020;

Γιάννης: Ένας στόχος μας για το 2020 είναι να βρεθούμε λίγο περισσότερο στον πολιτισμό. Το σπίτι μας, το σπίτι δηλαδή του πατέρα μου, είναι πολύ μεγάλο, αλλά κάπως απομονωμένο. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να φύγουμε από την Παιανία και να πάμε κάπου αλλού. Σκέφτομαι ακόμα και να το δώσω. Πρόκειται για ένα σπίτι στο οποίο έχω ζήσει πολύ όμορφες καταστάσεις. Μένω εδώ από 19 χρονών, κρατάω τις αναμνήσεις μου, αλλά νομίζω πως έχει κλείσει ο κύκλος. Μαζί με τη Νατάσα τα έχουμε βάλει κάτω, τα έχουμε συζητήσει και έχουμε αποφασίσει να πάμε προς τα νότια προάστια. Ακόμα και στην περιοχή του Καλαμακίου, ώστε να είμαστε κοντά στη μητέρα της. Πέρα από αυτό, θέλουμε να πάμε κάπου που θα είναι γειτονιά και θα μπορεί η Νατάσα να κάνει εύκολα τα ψώνια και τις δουλειές της.

Νατάσα: Ειδικά με τα δύο παιδιά, είναι πολύ σημαντικό να είσαι κοντά σε μια αγορά, σε ένα φαρμακείο, σε ένα σουπερμάρκετ.

Γιάννης: Έχουμε ήδη αρχίσει να κοιτάμε ορισμένα σπίτια προς τα νότια προάστια και στόχος μας για το 2020 είναι το νέο μας σπίτι.

Νατάσα: Συμφωνώ. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος, ώστε να γίνει η καθημερινότητά μας πιο εύκολη.

Εκτός από το σπίτι, κοινός στόχος είναι να περνάτε και περισσότερο χρόνο μαζί;

Γιάννης: Και αυτό. Ύστερα από τον ερχομό του Αντώνη, έχουμε κάνει ελάχιστα πράγματα οι δυο μας.

Νατάσα: Έχουμε, όμως, καταφέρει να πάμε με την κόρη μας ένα σινεμά. Κράτησε η μητέρα μου το μωρό και πήγαμε οι τρεις μας!

Γιάννης: Έχουμε πάει και μόνοι μας σινεμά. Κράτησε η μητέρα της Νατάσας και τα δύο παιδιά και πήγαμε μια Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι να δούμε το Joker. Αυτό ήταν το πρώτο μας date ύστερα από τη γέννηση του Αντώνη. Εκείνη την ημέρα, ήμασταν και οι δυο άυπνοι και καθόλου σίγουροι για το αν θα αντέξουμε να δούμε το έργο. Αν θα καταφέρουμε να μη μας πάρει ο ύπνος!

Ήσασταν υπναράδες πριν κάνετε τα παιδιά;

Γιάννης: Κοιμόμασταν ένα οκτάωρο. Μας άρεσε να χουζουρεύουμε και να βλέπουμε ταινίες στο κρεβάτι. Τώρα έχω έναν μαγνητικό πίνακα στην κουζίνα και σημειώνω τις ώρες που ξυπνάει ο Αντώνης.

Νατάσα: Τώρα έχει αρχίσει και στρώνει. Ειδικά τις τελευταίες μέρες κοιμάται καλύτερα.

Σας εύχομαι λοιπόν το 2020, εκτός από ένα νέο σπίτι, να σας φέρει περισσότερη ξεκούραση, αλλά και ωραία τραγούδια, όπως αυτό που είπες με τον Γιώργο Λιανό στον τελικό του The Voice.

Γιάννης: Έχω γύρω στα εκατό ανέκδοτα τραγούδια του πατέρα μου. Περίπου τα τριάντα έχουν και στίχους. Τα υπόλοιπα είναι σε πρωταρχικό στάδιο, με κιθάρα και μελωδία. Το ντουέτο μας με τον Γιώργο Λιανό είναι ένα από αυτά. Τραγουδάμε μαζί μια δεκαετία και με αφορμή το The Voice, που ήταν ο Γιώργος παρουσιαστής, αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε εκεί. Ο τίτλος είναι «Εμείς οι δυο», σε μουσική του πατέρα μου και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Είναι ένα ερωτικό κομμάτι που θεωρώ ότι θα αγαπηθεί από τον κόσμο.

Στο παρελθόν είχες την επιθυμία να κάνεις μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του πατέρα σου, στην οποία θα λάμβαναν μέρος καλλιτέχνες που τους είχε δώσει τα τραγούδια του.

Γιάννης: Δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να το οργανώσω. Αν θα γίνει, όμως, το υπολογίζω για το 2021. Είναι ένα δύσκολο project, που θέλει χρόνο για να το οργανώσεις. Επίσης, πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος χώρος για να γίνει η συγκεκριμένη συναυλία, αλλά και η σωστή εποχή. Άνοιξη ή φθινόπωρο. Να μιλήσω επίσης με όλους τους συνεργάτες του πατέρα μου, να τους οργανώσω και να τους βάλω σε ένα πλάνο προβών, συνεργασιών και επιλογής τραγουδιών. Θέλει καλό προγραμματισμό και σε όλο αυτό έχει προσφερθεί να με βοηθήσει ο Αντώνης Ρέμος. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου και με πήρε να μου ευχηθεί, μου το ξανάπε και, από ό,τι φαίνεται, έχει κι εκείνος την επιθυμία να γίνει αυτή η μεγάλη συναυλία. Θα είναι πολύ όμορφο που θα τιμήσουμε όλοι μαζί τον πατέρα μου για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Read More

And More