Γιάννης Βούρος: Επίσημη πρεμιέρα με τη σύζυγο και την κόρη του στο πλευρό του! Φωτογραφίες

Δεκαπέντε πριν ο Γιάννης Βούρος ανέβασε την παράσταση “Παιδιά ενός κατώτερου θεού” η οποία γνώρισε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Από τις 18 Δεκεμβρίου επέστρεψε για δεύτερη φορά με το ίδιο έργο στο θέατρο Βεάκη. Γράφει (μετάφραση και απόδοση), σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί και έχει στόχο να μας συγκινήσει και να μας περάσει δυνατά μηνύματα. Και τα καταφέρνει! Αυτό υποστηρίζουν όσοι έχουν καταφέρει να δουν την παράσταση που έκανε επίσημη πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας.

Η ιστορία του έργου; Ένας δάσκαλος αναλαμβάνει να διδάξει σ’ ένα ίδρυμα κωφαλάλων και γνωρίζεται με τη Σάρα, μια κωφάλαλη που δουλεύει στο ίδρυμα και λόγω παιδικών τραυμάτων αρνείται να μιλήσει.

Ο Γιάννης Βούρος στο ρόλο του Τζέημς κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού ανάμεσα στο οποίο ήταν και δύο πολύ ξεχωριστά πρόσωπα. Η σύζυγός του, Λένα Κώνστα και η κόρη του Μαρία Λουίζα Βούρου.

Η Λένα είναι στο πλευρό του τα τελευταία 19 χρόνια και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον 17χρονο Αλέξη. Η σχέση τους πέρασε πολλά αλλά αυτά που τους δένουν είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν. Η οικογένειά τους παραμένει ενωμένη και ο ένας στηρίζει τον άλλο σε κάθε του βήμα.

Στο πλευρό του πάντα είναι και η κόρη του Μαρία Λουίζα. Το μοντέλο και παρουσιάστρια έχει μιλήσει πολλές φορές για την μεγάλη αδυναμία που έχει στον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι Χρύσα Παπά, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή.


Ντίνος Καρύδης


Χρύσα Παππά


Τζωρτζίνα Κώνστα

Λίγα λόγια για το έργο

Το θεατρικό του Μαρκ Μέντοφ “Σάρα – τα παιδιά ενός κατώτερου θεού” -που έχουνε δει στον κινηματογράφο με τους William Hart και Marlee Matlin- γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικό, εκεί ο συγγραφέας του, είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο Longacre Theatre στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson με τους Phylis Frellich ( Σάρα ) και John Rubinstein (Τζέημς ). Το έργο τιμήθηκε με τα βραβεία για το καλύτερο έργο Tony Award για το 1980, Drama Desk και Outer Critics Circle. Οι δύο πρωταγωνιστές τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα βραβεία Tony καλύτερης ερμηνείας γυναικείου και ανδρικού ρόλου για το 1980, το ίδιο και ο σκηνοθέτης.

Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση της Λαμπέτη στη σκηνή.

Read More

And More