Γιάννος Παπαευσταθίου για Δημήτρη Λιγνάδη: «Μου πρότεινε να πάω σπίτι του αλλά όλοι μου είπαν να κόψω κάθε επαφή»

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Super Κατερίνα” ο Γιάννος Παπαευσταθίου. Ο ηθοποιός, αποκάλυψε πως ο Δημητρης Λιγνάδης του είχε προτείνει να πάει στο σπίτι του προκειμένου να κάνουν κάποια επιπλέον μαθήματα υποκριτικής αλλά τότε όλοι τον συμβούλευσαν να κόψει κάθε επαφή μαζί του.

«Όταν είχα πάει στο “Εθνικό” για να δώσω εξετάσεις με είδε ο Δημήτρης Λιγνάδης από την κριτική επιτροπή, μου είπε ότι θα ήθελε να κάνουμε κάποια παραπάνω μαθήματα, να πάω σπίτι του να με εκπαιδεύσει γιατί πιστεύει σε εμένα και θέλει να με δει σε μια παράσταση. Επειδή όμως εγώ ήμουν λίγο ντροπαλός, όλο αυτό ήταν και λίγο πιεστικό, συζήτησα και με κάποιους άλλους ανθρώπους και μου είπαν να κόψω κάθε επαφή. Αυτό και έκανα. Το είχε πει αμέσως στους γονείς μου που μου είπαν να φύγω από εκεί και να πάω σε μια άλλη σχολή» είπε ο Γιάννος Παπαευσταθίου.

Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός σημείωσε: 

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν η πρώτη μου συνεργασία στον “Λάκη τον γλυκούλη”. Το ότι με διάλεξε τότε αυτός ο άνθρωπος που ήταν ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος του θεάτρου και με επέλεξε και μου είπε ότι με θέλει στη δουλειά, ήταν για μένα κάτι τρομερό, ήμουν τρομερά ευτυχισμένος. Εννοείται ότι δεν αμφισβητώ αυτά που λένε οι γυναίκες, για να τα λένε έτσι θα είναι αλλά δε μπορώ να τον κατηγορήσω εγώ προσωπικά για κάτι.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κατηγορήσω αυτούς που δίνουν εξουσία σε άτομα τα οποία σίγουρα ξεκινήσανε με καλές προθέσεις αλλά δε μπόρεσαν να τη διαχειριστούν και κατέστρεψαν κόσμο. Ένα σκηνικό που μπορώ να θυμηθώ στο θέατρο με έναν πάρα πολύ γνωστό σκηνοθέτη που με πίστεψε, μου έδωσε έναν πάρα πολύ καλό ρόλο και μετά στις πρόβες προσπαθούσε συνέχεια να υποβιβάζει την προσωπικότητά μου λεκτικά, να λέει διάφορα άσχημα πράγματα, να μην έχει καλούς τρόπους. Επειδή τον θαύμαζα πάρα πολύ, αυτό το πράγμα με τραυμάτισε, έκανα τη δουλειά αλλά δε θα ξανασυνεργαζόμουν».

Read More

And More