Γιάννος Παπαευσταθίου: Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει στο TLIFE και κατακεραυνώνει Καζαριάν και όχι μόνο!

Ο Γιάννος Παπαευσταθίου αποτελεί το next big thing στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης! Ο νεαρός ηθοποιός είναι νέος, ωραίος και άκρως ταλαντούχος και το σίγουρο είναι ότι πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον. Ο Γιάννος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη τηλεοπτική σειρά του Mega “Μάνα Χ Ουρανού” αλλά και από τους “Συμμαθητές” και “Λάκης ο Γλυκούλης” και στη συνέχεια συμμετείχε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις κάνοντας μικρά και σημαντικά βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση “Ανεβαίνοντας τη Σκάλα” στο Θέατρο Χυτήριο, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο στο Θέατρο Αλκμήνη. Μάλιστα, πρόκειται να συμμετάσχει και στην παιδική παράσταση Ο Βασιλιάς ΝΤΟ στο Θέατρο Brodway, κάτι για το οποίο ανυπομονεί ιδιαίτερα!

Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε στο TLIFE για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, για την προσωπική του ζωή ενώ δεν δίστασε να ασκήσει βαριά κριτική σε όλους όσους ασκούν το επάγγελμα του ηθοποιού, χωρίς να έχουν μοχθήσει γι’ αυτό. Ποια είναι η γνώμη του για την Ειρήνη Καζαριάν; Γιατί ενώ είναι ηθοποιός κάνει φωτογραφίσεις ως μοντέλο; Για αυτά και άλλα πολλά μας απαντάει στο tlife.gr!

Διάβασε τη συνέντευξη:

Γιάννο σε τι περίοδο σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή; Ετοιμάζεις κάτι θεατρικό ή επαγγελματικό;

Ναι φέτος θα βρίσκομαι στην παράσταση “Ανεβαίνοντας την σκάλα” του Άγγελου Μοσχονά στο θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Μανώλη Ίωνα, η οποία παίχτηκε και το καλοκαίρι στο θέατρο Χυτήριο με μεγάλη επιτυχία και πρόκειται να συνεχιστεί στο θέατρο Αλκμήνη 30 Οκτώβρη. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε και πρόβες για την μουσική παράσταση «Ντο» του Μίμη Πλέσσα, σε σκηνοθεσία του Μαυρίκιου Μαυρικίου, ένα πολύ ταλαντούχο νέο που θαυμάζω και που ήρθε και θα μείνει. Με τους Κώστα Βουτσά, Ρίκα Διαλυνά, Σπύρος Μπιμπίλας, Πασχάλης Τσαρούχας και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

«Ανεβαίνοντας τη σκάλα»: Η σπαρταριστή κωμωδία του καλοκαιριού έρχεται στο Χυτήριο! | tlife.gr

Το καλοκαίρι σε είδαμε στην παράσταση «Ανεβαίνοντας τη Σκάλα» με συμπρωταγωνιστή σου τον κύριο Μπιμπίλα. Σου έχει δώσει κάποια συμβουλή που κρατάς φυλακτό;

Πολλές! (χαχαχα) Ναι, να μάθω να ξεπερνάω και να αφήνω πίσω μου τα προβλήματα και τις παρεξηγήσεις και επίσης να μάθω να συγχωρώ τους ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι που κράτησα και προσπαθώ να το εφαρμόζω.

Στην παράσταση παίζεις έναν καλλιτέχνη, ο οποίος δεν έχει και τόσο πολύ ανάγκη τα χρήματα. Εσύ τι σχέση έχεις με το χρήμα;

Το χρήμα είναι κάτι πολύ όμορφο για να διευκολύνει την ζωή μας και απολυτά απαραίτητο άλλα στην ουσία είναι άπλα χαρτάκια, δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο, μόνο ο έρωτας και η αγάπη μπορούν να φέρουν την απόλυτη ευτυχία σε έναν άνθρωπο, όχι τα υλικά αγαθά. Η αγάπη νικάει τα πάντα και σπάει κάθε φραγμό. Όλα είναι δυνατά όταν αγαπάς.

Το τελευταίο καιρό βλέπουμε ανθρώπους που δεν είναι ηθοποιοί – αλλά έχουν βγει από realities – να πρωταγωνιστούν και να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο σας, είτε σε σειρές είτε στο θέατρο όπως η Καζαριάν ή ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Εσύ τι γνώμη έχεις γι’ αυτό;

Είναι τεράστια κουβέντα αυτό. Ποιος είμαι εγώ, να κόψω τα όνειρα των ανθρώπων; Από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω, αυτό που νιώθω. Αισθάνομαι πως ο χώρος, είναι εντελώς απροστάτευτος. Κάθε μέρα νέα ταλαντούχα παιδιά, πηγαίνουν σε σχολές υποκριτικής, σπουδάζουν, μοχθούν και επενδύουν χρόνια από τη ζωή τους, δίνουν όλη τους ψυχή, περνούν από ψυχοφθόρες οντισιόν, ακούν «όχι», η «ήσουν πολύ καλός, αλλά…». Η συνέχεια που δεν θα την ακούσουν βέβαια,είναι «θα πάρουμε στη θέση σου κάποιον που θα κάνει… «φασαρία», που είναι στην επικαιρότητα, που κέρδισε ένα ριάλιτι, που είναι σύντροφος παρουσιάστριας, που που που…  Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν με αυτό που λέω, δεν μπορώ όμως να κάνω πως δεν βλέπω το πρόβλημα, διότι, πρόβλημα είναι. Είδα την πολύ όμορφη πραγματικά κοπέλα που μου ανέφερες, να προσπαθεί μπροστά στις κάμερες, να εξηγήσει τι θα παίξει. Δεν γνώριζε. Και γιατί να γνωρίζει τον Ίψεν; Δεν όφειλε να τον γνωρίζει. Την επέλεξαν όμως. Και αυτή η κοπέλα θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα παίξει Ίψεν.

Πιστεύεις ότι την διάλεξαν εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης και μόνο;

Έχεις καμία ιδέα, πόσες πραγματικά ταλαντούχες επαγγελματίες ηθοποιοί, με εμφάνιση μοντέλου (αν αυτό ήταν το ζητούμενο) υπάρχουν στη δουλειά μας; Εκατοντάδες, χωρίς υπερβολή. Οι περισσότερες από αυτές, θα αναγκαστούν κάποια στιγμή, να εγκαταλείψουν το όνειρό τους, λόγω ανεργίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό με στεναχωρεί. Ακούω συχνά να λένε αυτά τα παιδιά, «προσπαθώ, το θέλω, δίνω όλη μου την ψυχή». Κι εγώ θαυμάζω το επάγγελμα του γιατρού, θέλω να βοηθήσω ασθενείς και έχω καλή πρόθεση. Θα κάτσεις να σου κάνω εγχείρηση όμως; Ακούω επίσης να γίνεται η άθλια σύγκριση, με κορυφαίους ηθοποιούς, περασμένων γενεών, ότι και εκείνοι δεν είχαν βγάλει κάποια σχολή; Μα σοβαρά τώρα; Είχε πάει σε κάποιο ριάλιτι ο τεράστιος Αυλωνίτης και δεν το γνωρίζω;

Εκείνοι οι σπουδαίοι υπερταλαντούχοι άνθρωποι, δεν ακολουθούσαν κάτι που θεωρούσαν εύκολο δρόμο. Το «θεατρίνος» τότε ξέρεις, μόνο απλό και εύκολο δεν ήταν. Είναι τουλάχιστον αστεία, μια τέτοια σύγκριση! Έχω δει νέα- πανέμορφα – ταλαντούχα κορίτσια, να κλαίνε κρυφά, σε άδειες θεατρικές αίθουσες, ακούγοντας «θα σας ειδοποιήσουμε», επειδή (μετά από τόσες φορές που το έχουν ακούσει), γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν θα τις ειδοποιήσουν ποτέ κι ας ήταν οι καλύτερες, επειδή κάποια Καζαριάν, από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι θα «πουλούσε» εκείνον τον καιρό, ή κάποια σύντροφος τραγουδιστή, θα έκανε κλικαρίσματα στα site, με το sexy μπικίνι της, από την τελευταία της εμφάνιση στην Ψαρού. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το ξέρω, το ξέρεις, όλοι το ξέρουμε! Δεν θέλω να φανεί ότι «βάζω στη γωνία» ανθρώπους. Όχι! Κι εγώ στην αρχή μου είμαι, κάθε μέρα μαθαίνω, διδάσκομαι από μεγαλύτερους, προσπαθώ να «ρουφήξω» γνώσεις από συναδέλφους μου με περισσότερη εμπειρία, ώστε να γίνω καλύτερος και να αξίζω να βρίσκομαι πάνω στο σανίδι, δίπλα τους.

Πιστεύεις ότι είναι αβοήθητο το επάγγελμά του ηθοποιού;

Βεβαίως και είναι. Για παράδειγμα που είναι το Υπουργείο Πολιτισμού στην σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα; Βλέπουμε στο Netflix σειρές και ταινίες που γυρίζει η Τουρκία, η Ισπανία, η Δανία και σχεδόν όλες οι χώρες συμμετέχουν σε αυτό. Που βρίσκεται η Ελλάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού για να διαθέσει ελάχιστα χρήματα σε σχέση με αυτά που θα πάρουν πίσω. Για τον εξοπλισμό που απατούν οι ξένες πλατφόρμες προκείμενου να δεχτούν να γυρίζονται και ελληνικές ταινίες και σειρές στις πλατφόρμες τους; Δηλαδή έχει λεφτά η Τσεχία και η Τουρκία και η Ισπανία και δεν έχουμε εμείς για κάτι τέτοιο;

Εδώ θέλω να σε ρωτήσω κάτι… Και εσύ όμως έχεις κάνει και κάνεις πολλές φωτογραφίσεις σαν μοντέλο και έχουμε δει να διαφημίζεις και προϊόντα και διάφορα ρούχα ως μοντέλο και αυτά. Τι απαντάς σε αυτό;

Λοιπόν εγώ όλα αυτά τα κάνω ως ηθοποιός, παίζω έναν ρόλο και δεν είναι το όνειρό μου να κάνω αυτά αλλά από τη στιγμή που είναι άνθρωποι που θεωρούν ότι «πουλάω» τα προϊόντα τους φυσικά και το κάνω ως ηθοποιός πάντα. Γιατί πρέπει να ζήσουμε και κάπως, όμως είναι τελείως διαφορετικό. Επίσης οι φωτογραφίσεις που αναφέρεις, αν δείτε είναι όλες από συνεντεύξεις μου σε περιοδικά και κάθε μια έχει και συγκεκριμένο concept. Έχω τελειώσει Δραματική Σχολή με αναγνωρισμένο πτυχίο από το κράτος καθώς και θεατρολογία, επίσης ασχολούμαι καθημερινά και ψάχνομαι σαν καλλιτέχνης πάνω στη δουλειά μου είτε διαβάζοντας είτε παρακολουθώντας παραστάσεις και πράγματα που θα με βελτιώσουν σαν ηθοποιό. Η λέξη ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη λέξη, όποιος είναι ηθοποιός… γιατί εγώ θεωρώ ότι ακόμα γίνομαι ηθοποιός και μαθαίνω… αλλά όποιος είναι ξέρει πολύ καλά τι κουβαλάει αυτή η λέξη πόσο πόνο, κόπο και κατάθεση ψυχής και είμαι σίγουρος ότι οι ηθοποιοί καταλαβαίνουν τι λέω. Μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε ηθοποιοί γιατί πλέον όλοι δηλώνουν αυτό και εξευτελίζουν αυτή τη δύσκολη τέχνη γιατί είναι μια δύσκολη τέχνη που για εμένα μαθαίνεται και θέλει πολύ χρόνο και θυσίες. Δεν φτάνει μόνο ένα ταλέντο για να το κάνεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε αυτό το θέμα.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, τι θα ήθελες να ήσουν;

Έχω κάνει πολλές δουλειές, αλλά δεν μπορούσα να μείνει πολύ καιρό. Όχι από σνομπισμό, ντροπή ή κάτι τέτοιο; Δεν θεωρώ πως κάποια δουλειά είναι ντροπή. Αντιθέτως, σέβομαι απεριόριστα και θαυμάζω επαγγέλματα, που εμείς οι πολλοί, δεν θα είχαμε την αντοχή να κάνουμε, όπως αυτά στην καθαριότητα. Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, το θα κάναμε αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι; Απλώς, όπου κι αν ήμουν, ό,τι κι αν έκανα, πάντα με «έτρωγε» μέσα μου το ζιζάνιο του ηθοποιού.

Είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο; Ναι αισθάνομαι πως είμαι ερωτευμένος …

Είσαι της μακροχρόνιας σχέσης ή προτιμάς να είσαι single; Και τα δυο έχουν θετικά και αρνητικά αλλά έχω καταλάβει όσο μεγαλώνω ότι προτιμώ να αφεθώ σε μία μακροχρόνια σχέση, μου αρέσει να αγαπάω και να με αγαπάει ένα ξεχωριστό άτομο για έμενα και να μοιραζόμαστε τα πάντα με αυτήν.

Τι κοιτάς σε μια γυναίκα; Το πρόσωπο, τα μάτια, το άρωμα της και μετά το σώμα.

Θες να κάνεις οικογένεια; Ναι θέλω όχι ακόμα άλλα θέλω. Θα ήμουν καλός πατέρας νομίζω.

Πιστεύεις ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο για να πάρεις κάποιον ρόλο ή το ταλέντο περισσότερο;

Όλα βοηθάνε όλα ένα σύνολο και πακέτο είναι… άλλα όχι δεν πιστεύω ότι η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει για να πάρεις ρόλο όχι βεβαία!

Τηλεοπτικά θα σε δούμε φέτος κάπου;

Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα στην τηλεόραση είχα συζητήσεις για σίριαλ και σχετικά πρόσφατα είχα και μια πρόταση από τον Αλέξανδρο Ρήγα για το “Room service Please” στο ΣΚΑΪ για έναν ωραίο ρόλο που θα εμφανιζόταν στη μέση της σειράς. Πρόσφατα έμαθα ότι αναβλήθηκε για τέλος Νοέμβρη η πρεμιέρα και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα γίνει με αυτό το concept στεναχωριέμαι αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά. Δεν πρέπει να σταματάνε δουλειές έτσι. Συζητάω και για σινεμά επίσης κάτι που δεν είχα ποτέ την τύχη να κάνω αλλά υπάρχει καθυστέρηση σε αυτά είναι όλα ρευστά και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Σκέφτομαι αισιόδοξα όμως το μέλλον.

Concept Φωτογράφιση: Marcello Aggelos
Hairstyle: Σπύρος Ρουμάντζας

Ευχαριστούμε τον Νίκο Ευσταθίου για την παραχώρηση της μηχανής

Read More

And More