Γιώργος – Φαίη : Αναμφισβήτητα αυτή είναι η χρονιά τους !

Αναμφισβήτητα αυτή είναι η χρονιά τους ! Τι κι αν φέτος άργησαν αρκετά για να μας σερβίρουν το “Πρωινό Tous” ; Τελικά όχι μόνο ο κόσμος δεν τους ξέχασε, αλλά αν κρίνουμε κι από τις καθημερινές επιδόσεις τους στους πίνακες τηλεθέασης της AGB-Nielsen ; Τους περίμενε με λαχτάρα και τους αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη !

Ο λόγος; Ο λόγος όπως ήδη θα έχετε καταλάβει για τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, για την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Ναι, το γνωστό ζευγάρι φέτος με την τηλεοπτική του παρέα, δείχνει πως γίνεται κάθε πρωί, η σταθερή επιλογή των τηλεθεατών, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο !

Σε μία χρονιά που η πρωινή, ψυχαγωγική ζώνη εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τους δέκτες μας, η επιλογή των ανθρώπων του Mega να παραμένουν πιστοί στην διαχρονική τηλεοπτική συνταγή του λεγόμενου “πρωινάδικου”, φαίνεται πως αποδίδει πλήρως και πως τους δικαιώνει και απόλυτα, μιας και ο κόσμος όχι μόνο δεν γύρισε την πλάτη στην ψυχαγωγία – λόγω των καθημερινών του προβλημάτων – αλλά οι μετρήσεις τηλεθέασης δείχνουν, πως αποζητά για λίγο και τα προγράμματα εκείνα που μπορεί να τους κάνει να ξεχαστούν και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από το γκρίζο που έχει εισβάλλει στην ζωή μας.

Μάλιστα, όπως μου έχει πει και ο ίδιος ο Γιώργος, ο στόχος φέτος και ο δικός του, αλλά και της Φαίης, είναι να καταφέρουν να κάνουν λίγο πιο πολύχρωμα τα πρωινά μας και να μας χαρίζουν ένα ζεστό χαμόγελο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως ζουν στον δικό τους κόσμο και πως δεν έχουν επαφή με όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας.

Ο Γιώργος ,λοιπόν, και η Φαίη από το πρώτο κιόλας 10ήμερο που βρίσκονται στον αέρα του Mega έχουν πατήσει γκάζι και τρέχουν με χίλια στο γκραν-πρι για την τηλεθέαση. Οσο για το ποιες είναι συγκεκριμένα οι επιδόσεις τους ; Ο μέσος όρος τηλεθέασης που έχει σημειώσει μέχρι τώρα το “Πρωινό Mou” αγγίζει ήδη το 30,5%, ενώ στα νεανικά κοινά από 15 – 44 ετών, φτάνει μέχρι και το 38,5%.

Οι επιδόσεις δε των παιδιών εκτός από τα νεανικά κοινά από 15-44 ετών στα οποία σαρώνουν, είναι δε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές και σε επιμέρους κοινά, όπως είναι τα γυναικεία κοινά από 15-44 ετών, όπου και η εκπομπή απογειώνεται στον απίστευτο κι ,όμως, πραγματικό μέσο όρο του 44,6% !

Και επειδή έχει γίνει ιδιαίτερος ντόρος για την αναμέτρησή τους από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 11.00 με τον Γιώργο Παπαδάκη και το “Πρωινό ΑΝΤ1” πρέπει να σας πω, πως και σε αυτή την μία ώρα, ο Γιώργος και η Φαίη καταφέρνουν να κρατούν τα σκήπτρα της τηλεθέασης, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 30,5%, με τον Γιώργο Παπαδάκη να υποχωρεί στο 26,2% ! Βέβαια, από τις 7.00 το πρωί μέχρι και τις 11.00 ο Γιώργος Παπαδάκης φέτος δεν αφήνει τίποτα και κανέναν… όρθιο, μιας και κυριαρχεί στην ζώνη του, σημειώνοντας φοβερές επιδόσεις !

Τι μπορεί να μην ξέρετε για τον Γιώργο και την Φαίη :

Φαίη…

Η Φαίη (Σοφία) Σκορδά γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 9 Φεβρουαρίου του 1980 από γνωστή οικογένεια πολιτικών και γιατρών και κατάγεται από τα Άνω Πορόια Σερρών. Είναι κόρη του ακτινολόγου Δημήτριου Σκορδά (ξαδέλφου του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) και της Εύας Αλεξανδρίδη.

Σπούδασε Κριτικός της Τέχνης στη Μπολόνια όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Υπήρξε μαθήτρια του Ουμπέρτο Έκο και μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, ως θεατρολόγος. Παράλληλα εργάστηκε στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Τόσο κατά τις σπουδές της στην Ιταλία, όσο και μετέπειτα στην Ελλάδα, εργάστηκε στο χώρο της μόδας ερασιτεχνικά, λαμβάνοντας μέρος σε φωτογραφήσεις για καλλυντικά, επιδείξεις μόδας κλπ.

Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση είχε σαν αντικείμενο την κοσμική ζωή της Θεσσαλονίκης, αλλά στη μέση της σεζόν εγκατέλειψε τη Δημοτική Τηλεόραση για να μεταβεί στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV, όπου παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή «Καλημέρα».

Τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίησε να παρουσιάζει την εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και δίπλα της μεταξύ άλλων είχε τους : Νανά Παλαιτσάκη, Άγγελο Πυριόχο, Στάθη Παπούλια

Η καριέρα της, αλλά και η ίδια μεταμορφώθηκαν – χωρίς υπερβολλές – πριν από τρία χρόνια, όταν στον δρόμο της Φαίης ήρθε η πρόταση του Mega για να αναλάβει την παρουσίαση του “Πρωινού Mou”. Η Φαίη στο Μεγάλο Κανάλι κατάφερε να μας αποδείξει πως μπορεί να διαγράψει μία σημαντική πορεία στον χώρο της τηλεόρασης και να εξελιχθεί σε tv-persona της πρώτης γραμμής.

Οι άνθρωποι του Mega θέλουν κάποια στιγμή να αξιοποιήσουν την Φαίη και στο prime-time τους και στην βραδινή τους ζώνη ,δηλαδή, μιας και πιστεύουν πως μπορούν να περιμένουν από εκείνη πολλά, βάζοντάς την και σε άλλες ζώνες, αλλά και σε άλλα προγράμματα

Γιώργος…

Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1969 στη Λάρισα. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου.

Εργάστηκε ως πιανίστας σ’ ένα piano-bar κι εκεί τον είδε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλεψε να γίνει δημοσιογράφος. Ο Γιώργος ακολούθησε τη συμβουλή του και τελικά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.

Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιάσει πολιτικές εκπομπές, – ήταν για χρόνια κοινοβουλευτικός συντάκτης – , το δελτίο ειδήσεων του Star αλλά και ψυχαγωγικά τηλεπαιχνίδια όπως ήταν το “50-50” και “Η εκδίκηση της ξανθιάς” στο Mega.
Τον Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του πρωινού του Mega, μαζί με Φαίη Σκορδά.

Ο Γιώργος έχει ασχοληθεί επίσης και με την πολιτική, καθώς το 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης, ενώ το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λάρισας.

Με τη Φαίη παντρεύτηκαν στις 20 Ιουνίου του 2010, ενώ στις 19 Απριλίου του 2011 γεννήθηκε ο γιος τους, ο μικρός Γιαννάκης, ο οποίος και τους άλλαξε την ζωή για πάντα !

Read More

And More