Γιώργος Γάλλος: Η αποθέωση στις «Σέρρες», οι σπάνιες εμφανίσεις με την οικογένειά του και ο λόγος που δε δίνει συνεντεύξεις

Ο Γιώργος Γάλλος είναι ο ηθοποιός, ο οποίος μέσα από τον ρόλο του στη σειρά «Σέρρες» και τον ρόλο του Λευτέρη έχει καταφέρει να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Το ευρύ τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τον ρόλο του Μιλτιάδη Σεβαστού στην σειρά “Άγριες Μέλισσες”, ενώ πρώτη φορά τηλεοπτικά τον είδαμε στη σειρά “Αστέρας Ραχούλας”. Ο 51χρονος Γιώργος Γάλλος, ωστόσο, μετρά πολλά χρόνια στο θεατρικό σανίδι υποδυόμενος ρόλους που τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Σκηνή από τις Άγριες Μέλισσες

 

Σκηνή από τον “Αστέρα Ραχούλας”

Ποιος είναι ο Γιώργος Γάλλος

Ο Γιώργος Γάλλος γεννήθηκε το 1972, λίγο έξω από τη Βοστόνη όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του ήταν οικονομικοί μετανάστες και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το πρώτο διάστημα, κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο το οποίο «έτρωγε» το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους.

Το δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα όμως των γονιών του, δεν έκανε ποτέ τον Γιώργο Γάλλο και τον αδερφό του να αισθανθούν ότι τους παραμελούν. Αντιθέτως, μεγάλωσαν σε ένα σπίτι με πολλή αγάπη και όμορφες αναμνήσεις από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μια ακόμη δραστηριότητα που απολάμβαναν, ήταν τα roadtrips με το αυτοκίνητο. Ανατολική Αμερική, Μόντρεαλ, Τορόντο, Φλόριντα, είναι μερικά μόνο από τα ταξίδια που είχαν κάνει και που ο ηθοποιός κρατά σαν φυλαχτώ στη βαλίτσα των εμπειριών του μέχρι και σήμερα.

Ο ερχομός στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο Γιώργος Γάλλος ήρθε, όταν ήταν να ξεκινήσει το Δημοτικό μαζί με τον αδελφό και τη γιαγιά του. Οι γονείς του επιθυμούσαν τα παιδιά τους να αρχίσουν εξ αρχής το σχολείο στη χώρα μας, καθώς το πλάνο τους ήταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόνιμα. Λίγα χρόνια αργότερα γύρισαν μόνιμα…

«Εγκατασταθήκαμε στα Τρίκαλα. Η καταγωγή μου είναι από τα χωριά της Αργιθέας, στα ορεινά της Καρδίτσας. Το χωριό μου λέγεται Ανθηρό. Η μητέρα μου είναι από το Καστράκι Τρικάλων, στα Μετέωρα. Τον πρώτο καιρό στην Ελλάδα ήταν λίγο δύσκολα. Δεν γνωρίζαμε πολύ κόσμο, καθώς όλοι μου οι συγγενείς ζούσαν στην Αμερική, και το γεγονός ότι έλειπαν οι γονείς μου έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Αργότερα, όταν έφτιαξα τον κύκλο και τις παρέες μου στα Τρίκαλα, δεν ήθελα να φύγω. Γι΄αυτό και δεν ακολούθησα την υπόλοιπη οικογένεια, που αφού είχαμε τελειώσει πια το σχολείο, αποφάσισαν να εργαστούν και πάλι στην Αμερική. Ήμουν πια 18 χρόνων. Ο αδελφός μου μετακόμισε και μάλιστα έμεινε εκεί μέχρι πρόσφατα» είχε εξομολογηθεί ο Γιώργος Γάλλος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο Βοvary.gr.

Ο Γάλλος που έγινε… «Αμερικάνος»

Τον πρώτο καιρό  ήταν για τους συμμαθητές του, ο «Αμερικάνος». «Αυτό, μαζί με την ελληνική καταγωγή και το Γάλλος για επίθετο, καταλαβαίνεις ότι έδινε την ιδανική λαβή για πειράγματα και παρατσούκλια» είχε εξομολογηθεί στην AthensVoice. 

Η… τυχαία επαφή με τον θεατρικό κόσμο

Το θέατρο ήρθε στη ζωή του κάπως… τυχαία, όταν, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην τότε σύντροφό του εντάχθηκε σε μια θεατρική ομάδα. Μέχρι τότε, η μουσική ήταν εκείνη που είχε επικρατήσει στο μυαλό του καθώς παίζει κιθάρα και τραγουδά.

Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του Μάρκετινγκ, και στα 24 του, ενώ είχε πάρει το πτυχίο του αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού όπου και πέρασε. Μέχρι να αποφοιτήσει, εργάστηκε και ως… αφισοκολλητής κι ανιματέρ σε παιδικά πάρτι για το χαρτζιλίκι του.

Ο ίδιος δηλώνει άνθρωπος, αρκετά κοινωνικός που λατρεύει τους φίλους του! Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, έχει περιορίσει τις εξόδους λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων αλλά και της οικογένειάς του. Ο Γιώργος Γάλλος λατρεύει να παίζει με τα παιδιά του, το παιχνίδι είναι κάτι που αγαπά και κρατά από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.

«Προσπαθώ να διατηρώ το χρόνο και τη δύναμη να ξεχνιέμαι παίζοντας με τα δυο παιδιά μου. Υπάρχουν στιγμές που η σύζυγός μου αισθάνεται ότι στο σπίτι μένουν τρία παιδιά» είχε παραδεχτεί ο ηθοποιός στη συνέντευξή του στο Bovary. gr το 2020.

Η γυναίκα της ζωής του και τα παιδιά του

Η σύζυγός του, Σταυρούλα Σιάμου, βρίσκεται και εκείνη στον χώρο της Τέχνης (χορογράφος και χορεύτρια), ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δε φαίνεται να τους δυσκολεύει στην καθημερινότητά τους μιας και λειτουργούν συμπληρωματικά ο ένας για τον άλλον. Ο Γιώργος Γάλλος προτιμά όταν βρίσκεται στο σπίτι του να αφοσιώνεται στα παιδιά και την οικογένειά του χωρίς να αφήνει τη δουλειά ή τα social media να του “ροκανίζουν” αυτές τις πολύτιμες στιγμές.

“Όταν γνώρισα την Σταυρούλα κατάλαβα ότι μαζί της θέλω να πορευτώ στην ζωή μου. Γνωριστήκαμε στον “Υπολοχαγό του Ίνισμορ” στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Αλλά εκεί που παραδόθηκα ολοκληρωτικά στη γοητεία της ήταν όταν την είδα να χορεύει.”

Ο Γιώργος Γάλλος μιλώντας για την σύζυγό του, σε συνέντευξη του, στο θεατρικό site monopoli έχει πει:

“Καταρχάς είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Κυρίως γιατί ήταν επιλογή μας. Επίσης το ότι οι δουλειές μας είναι συμπληρωματικές, μας προστατεύει από τυχόν ανταγωνισμούς και βαρετές αυτοαναφορικές κουβέντες. Πάντα βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία, είτε δουλεύουμε στην ίδια παράσταση, είτε όχι.”

Ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφερόμενος στα παιδιά του και στον τρόπο που τα μεγαλώνει, ως πατέρας έχει δηλώσει: “Παίρνω πολλά μαθήματα ως γονιός . Αν μπορούσα να ξεχωρίσω ένα, θα ήταν η συνειδητοποίηση ότι όση εμπειρία κι αν αποκτήσεις ως γονιός, όσα βιβλία κι αν διαβάσεις, όσους ειδικούς κι αν συμβουλευτείς,, σίγουρα θα κάνεις λάθη. Είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να μας τρομάζει. Όσο στεκόμαστε, όμως, δίπλα στα παιδιά μας με αγάπη και με στόχο να τα κατανοούμε, τότε μας «συγχωρούν»”.

Με τα παιδιά του δεν είναι αυστηρός, φροντίζει να τους δίνει τον χώρο που χρειάζονται και τον χρόνο με τους φίλους τους. Μαζί παρακολουθούν παραστάσεις, ταινίες, επισκέπτοναι μουσεία, κάνουν βόλτες, πάνε συχνά σε πάρκα ή παιδικές χαρές. 

Ο Γιώργος Γάλλος με τη σύζυγο και τα παιδιά τους

 

Ο Γιώργος Γάλλος με τον γιο του

 

Ο Γιώργος Γάλλος αναφερόμενος στην οικογένειά του και στον τρόπο που διαχειρίζεται το χρόνο του έχει δηλώσει στην ίδια ιστοσελίδα: «Ο ερχομός των παιδιών αλλάζει αρκετά πράγματα. Οι επιλογές των δουλειών γίνονται με πιο σύνθετα κριτήρια, οι έξοδοι περιορίζονται, βλέπεσαι με λιγότερους φίλους, ο χρόνος για ξεκούραση αποκτά ιδιαίτερη αξία κτλ. Δεν είναι, όμως, αποθαρρυντικές αυτές οι αλλαγές. Απλώς μαθαίνεις να γίνεσαι πιο επιλεκτικός. Αναζητάς τα “λίγα και καλά”».

Ο λόγος που δε δίνει συνεντεύξεις

Ο Γιώργος Γάλλος αποφεύγει τις συνεντεύξεις και τη μεγάλη έκθεση καθώς αυτή που προκύπτει μέσα από τη δουλειά του είναι αρκετή ώστε να επιζητά κάτι παραπάνω. Αυτός ήταν και ο όρος που έβαλε στην παραγωγή των Άγριων Μελισσών από το ξεκίνημα.

Δες τη μόνη στιγμή που μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και εξήγησε γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις!

Οι Σέρρες

Ο Γιώργος Γάλλος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, Σέρρες και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο για εκείνον είναι πολλές.

Δες τι γράφουν οι τηλεθεατές της σειράς:

Αν αναζητήσεις τον Γιώργο Γάλλο στα social media, θα ανακαλύψεις ότι έχει προφίλ μόνο στο facebook, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι θέλει να κρατά χαμηλούς τόνους παρά τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Read More

And More