Γιώργος Καπουτζίδης: “Πρέπει να μάθει ο άντρας πώς να συμπεριφέρεται στη γυναίκα”

Καλεσμένος στην εκπομπή “Αυτός και ο άλλος” βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών με τις παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο και τη Σοφία Μπεκατώρου τονίζοντας πως η ισότητα για την οποία όλοι μιλάμε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

“Tην θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Της έστειλα και μήνυμα όταν έμαθα για την εξομολόγησή της. Νομίζω ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα που μπορεί να έχει ένα νέο κορίτσι. Νιώθω ότι οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν, πρέπει να μιλήσουν, η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα, η ισότητα πρέπει να γίνει στο μυαλό. Πρέπει να μάθει ο άντρας πως να συμπεριφέρεται στη γυναίκα. Πρέπει να μάθει η γυναίκα να είναι ίση, να νιώσει ίση. Δε ζούμε σε μια κοινωνία που το έχει πετύχει αυτό. Δουλευόμαστε μεταξύ μας. Όταν μια γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει ή φοβάται να μιλήσει ή διστάζει να μιλήσει καταλαβαίνεις ότι δεν νιώθει ίση. Είναι μαζικό, δεν είναι μόνο στο χώρο του αθλητισμού ή του θεάτρου…. Είναι βέβαια και στοιχείο του χαρακτήρα. Μπορεί κάποιος να έχει εξουσία και ποτέ να μη τη χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο… Δε μου έχει τύχει ποτέ κάτι, αν μου συνέβαινε θα μίλαγα αλλά δε μπορώ να κατηγορήσω και αυτόν που δε μιλάει” είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε και για το αν στο σχολείο είχε γίνει στόχος αρνητικών σχολίων λέγοντας, “Ήμουν δυνατό παιδί, αν μιλούσε κάποιος θα μιλούσα και εγώ. Βέβαια ήμουν και λίγο απομονωμένος”.

Read More

And More