Γιώργος Καραϊβάζ: Λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις των εκτελεστών στον Άλιμο – Οι διάλογοι και το ψεύτικο άλλοθι

Καρέ – Καρέ έχει  καταγράψει η ΕΛΑΣ τις κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ για την εκτέλεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 9 Απριλίου 2021.

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρονται λεπτό προς λεπτό οι κινήσεις των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat.

Οι κινήσεις τους την ημέρα της δολοφονίας

Την ημέρα της δολοφονίας, 9 Απριλίου, το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή του Αλίμου στις 12:57 ώρα, ενώ το BEVERLY καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή στις 13:13, δηλαδή καταγράφονται με διαφορά περίπου 16 λεπτών.

Από τις 13:13 έως τις 13:18 ώρα το BEVERLY στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός (φοράει μαύρο μπουφάν, μπλε παντελόνι και ασημί κράνος με φιμέ ζελατίνα) καταγράφεται να κινείται στην περιοχή του Αλίμου (οδοί Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, Παρθενώνος).

Ακολούθως παρατηρείται «κενό θέασης» και για τα δύο οχήματα το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα. Τελευταία καταγραφή του βαν πριν το «κενό» είναι στις 12:57, ενώ του BEVERLY στις 13:18, όπου καταγράφεται στην οδό Μεγίστης.

Μετά το πέρας του «κενού» εμφανίζεται στις κάμερες το BEVERLY (ακόμα δεν έχει γίνει η δολοφονία) στις 14:15 στην οδό Υψηλάντου να κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας (κοντά στο σπίτι του θύματος). Πλέον διακρίνεται και συνεπιβάτης ο οποίος φοράει λαδί μπουφάν, γκρι παντελόνι και έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρη κουκούλα. Αφού «τσέκαρε» πιθανόν το χώρο αποχώρησε, προσεγγίζοντας εκ νέου το σημείο της δολοφονίας, κατά τη στιγμή άφιξης του αυτοκινήτου του θύματος. Μετά τη δολοφονία (ώρα 14:20) το BEVERLY καταγράφεται σε κάμερες της οδού Μεγίστης 79 και 67 διαδοχικά να κινείται με δύο άτομα, ενώ αμέσως αργότερα στην οδό Μεγίστης 26 στις 14:22:07 στο σημείο αυτό διακρίνεται μόνο οδηγός.

Αντίστοιχα, το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά, μετά το «κενό θέασης» στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης 26, την 14:23 ώρα.

Συνεπώς, καταγράφονται με διαφορά 55 δευτερολέπτων να περνούν από το ίδιο σημείο (Μεγίστης 26) με ίδια κατεύθυνση προς τη Λ. Ποσειδώνος, απομακρυνόμενοι από το σημείο της δολοφονίας.

Να σημειωθεί ότι στο χωρικό διάστημα από την οδό Μεγίστης 67 έως την οδό Μεγίστης 26 έχει υπάρξει αποβίβαση του ενός δράστη, ενώ στην κάμερα της οδού Μεγίστης 26 εμφανίζεται πρώτη φορά μετά το «κενό θέασης» το βαν.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, μετά από 400 ακόμα μέτρα (Μεγίστης 26 προς Μεγίστης και Λ. Ποσειδώνος) το BEVERLY εντοπίστηκε επί της Λ. Ποσειδώνος, έχοντας κινηθεί δεξιά στο τέρμα της οδού Μεγίστης, ομοίως μόνο με οδηγό, όπως και στην οδό Μεγίστης 26, ο οποίος ωστόσο διαπιστώθηκε ότι είχε αλλάξει κράνος (πλέον φορούσε μαύρου χρώματος) και πιθανόν μπουφάν, ωστόσο και πάλι σκουρόχρωμο. Στη συνέχεια από τις κάμερες που κατέγραψαν το BEVERLY κατά τη διαφυγή του, διαπιστώθηκε ότι το μπουφάν αυτό ήταν χακί χρώματος με κουκούλα (όμοιου τύπου με εκείνο που φορούσε ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Μεγίστης 26 το BEVERLY προπορεύεται με διαφορά ενός λεπτού του βαν, ενώ στη Λ. Ποσειδώνος, στην οποία μπήκαν στρίβοντας δεξιά στο τέρμα της οδού Μεγίστης, το βαν προπορεύεται κατά 25 δευτερόλεπτα του BEVERLY.

Συνεπώς το BEVERLY διάνυσε την απόσταση Μεγίστης 67 έως 26 (απόσταση 400 μέτρων) σε περίπου δύο λεπτά, ενώ την απόσταση Μεγίστης 26 έως Λ. Ποσειδώνος («ύψος» οδού Μεγίστης) (ομοίως 400 μέτρα) σε περίπου δυόμιση λεπτά. Το δε βαν την ίδια απόσταση (Μεγίστης 26 έως Λ. Ποσειδώνος) σε ενάμιση λεπτό. Να σημειωθεί ότι η οδός Μεγίστης είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης με σταθμευμένα οχήματα στη μία πλευρά του.

Οι ως άνω εναλλαγές αποτελούν «αντίμετρο» των δραστών για τον αποπροσανατολισμό των Αρχών, όσον αφορά στην αρχική πληροφόρηση που υπήρξε σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των δραστών που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας και την αναζήτηση μέσων – ατόμων με παρόμοια χαρακτηριστικά από ένστολες αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα προσήχθησαν άτομα που επέβαιναν σε ίδιου τύπου μοτοσυκλέτες – SCOOTER και φορούσαν όμοιων χρωμάτων ρουχισμό με εκείνον των δραστών, δηλαδή ταίριαζαν στα δεδομένα της αρχικής πληροφόρησης σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας. Ωστόσο, εξετάστηκαν χωρίς να προκύψει κάτι.

Κατόπιν, το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω (στην ίδια κάμερα που πρώτη φορά εθεάθη σε κάμερες ασφαλείας στις 12:44, πλην όμως με αντίθετη κατεύθυνση), ενώ το BEVERLY στη Λ. Κηφισού επίσης στο Αιγάλεω.

Τέλος, από την παρατήρηση του συνόλου οπτικού υλικού που συλλέχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε η παρουσία οχημάτων κοντά στον τόπο της δολοφονίας, κρίθηκε αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση του λόγου παρουσίας τους στην περιοχή. Ωστόσο, από την αξιολόγηση του οπτικού υλικού δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν τη σχέση τους με την υπόθεση.

Read More

And More