Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου η δίκη για τη μήνυση που έκανε η Ζέτα Δούκα εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετά την κατάθεση της Φωτεινής Μπαξεβάνη, στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Κιμούλης προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να παραθέσει τη δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζει η Ζέτα Δούκα στη μήνυσή της.
«Κανένας εκ των τριών (Δούκα, Ψαρράς, Χρυσικού) δεν μπορούμε να πούμε ότι λέει τα ίδια με τον άλλον. Είμαι τρεις μέρες εδώ ενώπιον σας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για μια κατάθεση που θεωρείται ψευδής. Με ρωτούν τρελάθηκαν αυτοί οι άνθρωποι που σε κατήγγειλαν; Έχουν κάποιο λόγο να το κάνουν; Ποια η αιτία που βρίσκεται πίσω από αυτές;» ανέφερε στην αρχή της απολογίας του ο Γιώργος Κιμούλης.
«Θα ξεκινήσω με το ποιος είμαι. Είμαι 70 ετών και εργάζομαι 52 χρόνια. Έχω συνεργαστεί με χιλιάδες ανθρώπους. 1.078 συγκεκριμένα. Τους μέτρησα έναν έναν. Οι καταγγελίες που μου έγιναν ήταν 12 και ήταν του τύπου «δεν περάσαμε καλά με τον Γιώργο Κιμούλη». Έχω να δηλώσω και εγώ λοιπόν ότι ούτε εγώ πέρασα καλά με τους καταγγέλοντες. Εμφανίστηκαν ξαφνικά 12 άτομα για να με πουν σκληρό, υβριστή, εμμονικο. Δεν είμαι εμμονικος δεν λατρεύω την εμμονή λατρεύω τον σεβασμό.
Δεν είμαι σκληρός είμαι απαιτητικός γιατί σέβομαι το κοινό. Επίσης δεν βρίζω. Ντρέπομαι για την κατάντια ενός χώρου που υπηρετώ 52 ολόκληρα χρόνια. Ντρέπομαι για ένα συγκεκριμένο μέρος του χώρου μας που προσπάθησε να σφετεριστεί και να εκμεταλλευτεί μια περίοδο κρίσης για τον χώρο. Σφετεριστήκαν σημαντικό κίνημα. Το κίνημα me too στην δύσκολη εποχή του κορονοϊού. Η κ. Δούκα ανδρώθηκε μέσα από τα κουτσομπολίστικα και τις εκπομπές. Άκουσα άπειρες φορές περί σεξισμού και μισογυνισμού.
Η μητέρα μου είναι η πρώτη γυναίκα που δίκαζε σε συμβούλιο επικρατείας. Αδιανόητο λοιπόν να τα λένε αυτά για μένα όταν έχω πει άπειρες φορές ότι πρέπει η κοινωνία να θηλυκοποιηθει. είμαι ένας άνθρωπος που κοινωνικά βρίσκεται ενάντια στην διθενιά που διέπει τον χώρο. Έχω παντρευτεί και έχω κάνει παιδί με μια γυναίκα που είναι ιδιαίτερα δυναμικό πρόσωπο. Όλο αυτό το οποίο μου έκαναν θα μπορούσα να το παραγράψω αν δεν είχε ειπωθεί ανάμεσα στα ψεύδη μια συγκεκριμένη φράση που ακούστηκε. Μια στιχομυθία για την μητέρα μου. Όταν παίζαμε την εν λόγω παράσταση η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο με καρκίνο. Εμένα δεν με ένοιαζε αυτή η παράσταση τότε. Αν για κάτι μπορούσαν να με κατηγορήσουν τότε είναι για την αδιαφορία μου στην παράσταση» πρόσθεσε κατά την απολογία του ο Γιώργος Κιμούλης.
Σε συνέχεια της απολογίας του ο Γιώργος Κιμούλης τόνισε ότι μπορεί να είναι απαιτητικός αλλά, σκληρός και υβριστής δεν έχει υπάρξει ποτέ.
«Δεν έχω τίποτα πίσω μου. Συγκρούομαι πάντα με ανθρώπους που έχουν εξουσία. Και πάντα δημοσίως. Δεν επιτίθεμαι δημοσίως σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε εξουσία, σε αδύναμους δηλαδή. Δεν έχω πάρει ποτέ επιχορήγηση από το ελληνικό κράτος που θα μπορούσα με μεγάλη ευκολία. Δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση. Ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή. Με έχουν κατηγορήσει με τους ίδιους επιθετικούς χαρακτηρισμούς όλοι. Σκληρός κλπ. Ουδέποτε βρίζω. Μου το απαγορεύει η αστική μου καταγωγή. Μακάρι να ήμουν πιο λαϊκός. Ως προς το σκληρός…, απαιτητικός ναι σκληρός όχι» είπε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ