Γιώργος Κοτανίδης: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Σοφία Ακροπόλεως του αγαπημένου ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη. Φίλοι, καλλιτέχνες, συνοδοιπόροι και πολιτικοί αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ηθοποιό, ενώ τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν οι κόρες του Εύα και Αντιγόνη. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σορός του ηθοποιού, σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη, που έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, θα ταφεί στη Μονή Ταξιαρχών, στη Μυτιλήνη, στο νησί όπου περνούσε τα καλοκαίρια με τη σύντροφό του.

Το TLIFE βρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία του ηθοποιού, ωστόσο οι κόρες του ζήτησαν να μη καλυφθεί το γεγονός. Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι αποχωρήσαμε από την εκκλησία. 

Στην κηδεία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από ένα ευρύ φάσμα του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου. Ανάμεσα τους οι Άννα Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πιατάς, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιάννης Κακουλίδης, Ζυράννα Ζατέλη, Άκης Σακελλαρίου, Θέμις Μπαζάκα, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρήγας Αξελός, Διονύσης Καψάλης, Ελένη Ζιώγα, Νίκος Αλεξίου, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Λιάνης και άλλοι πολλοί.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, η κόρη του και επίσης ηθοποιός, Εύα Κοτανίδη, αποχαιρέτησε τον πατέρα της εκ μέρους της οικογένειας και της αδελφής της Αντιγόνης, με λόγια οδύνης αλλά και περηφάνιας: «Είμαστε περήφανες και τυχερές που είμαστε οι κόρες σου, για όλα όσα ζήσαμε μαζί σου, για όλα όσα μας έμαθες: τι σημαίνει χαρά για τη ζωή, τι σημαίνει ισότητα, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Μας έμαθες να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, τι σημαίνει να έχεις χιούμορ και να μην παίρνεις ποτέ τον εαυτό σου στα σοβαρά, τι σημαίνει ελευθερία, συχώρεση, τι σημαίνει δικαίωμα της επιλογής».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια

Read More

And More