Κρύο- ζέστη! Πώς να σώσεις την επιδερμίδα σου από τις εναλλαγές θερμοκρασίας!

Το ένα πρωινό ξυπνάς και βλέπεις ήλιο. Την άλλη μέρα αποφασίζεις να ντυθείς ελαφριά αλλά το κρύο διαπερνά το σώμα σου. Μπαίνοντας, όμως, σε κλειστούς χώρους όπως το γραφείο, τα πολυκαταστήματα ή ακόμη και το σπίτι σου αρχίζεις ξανά να ζεσταίνεσαι! Εν τω μεταξύ νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει. Οι συνεχείς εναλλαγές θερμοκρασίας έχουν σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή και αφυδατωμένη. Δεδομένου, όμως, ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τις καιρικές συνθήκες υπάρχουν κάποια tricks τα οποία σε βοηθούν να θωρακίσεις την επιδερμίδα σου.

Η λύση: Για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη, άσχετα με τις θερμοκρασίες που μπορεί να επικρατούν εκεί έξω, ξεκίνησε κάνοντας ντους με ένα προϊόν που να περιέχει στη σύνθεσή του βούτυρο καριτέ (πολύ πλούσιο ενυδατικό συστατικό), όπως το24h Moisture Radiance της Johnson’s.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις ντους για πολλές ώρες και να φροντίζεις το νερό να είναι χλιαρό προς ζεστό αλλά όχι καυτό γιατί έτσι προκαλείς μεγαλύτερη αφυδάτωση. Αφού βγεις από το ντους, σκούπισε την επιδερμίδα σου με ταμποναριστές κινήσεις και άπλωσε ένα ενυδατικό προϊόν σώματος που να περιέχει γλυκερίνη και κεραμίδια (φυσιολογικά λιπίδια της επιδερμίδας που χρησιμοποιούνται και στα καλλυντικά για να ενυδατώσουν). Εδώ θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μας.

Μια φορά την εβδομάδα, κάνε scrub με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν στο σώμα και στο πρόσωπο ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Αν το δέρμα σου παραμένει αφυδατωμένο, επένδυσε σε έναν υγραντήρα που θα προστατεύσει το δέρμα σου από το ξηρό κλίμα των εσωτερικών χώρων και του air condition ή τοποθέτησε μπολ με νερό κοντά σε καλοριφέρ ή άλλη εστία θέρμανσης. Τέλος, για το πρόσωπό σου μπορείς να επενδύσεις σε μια κρέμα που να περιέχει στη σύνθεσή της λάδι jojoba. Αναπληρώνει την χαμένη υγρασία της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί σπυράκια ή να φράζει τους πόρους.

And More