Γιώργος Λιάγκας: Πήρε από πλειστηριασμό τη μεζονέτα πασίγνωστου βιομήχανου στην Τήνο – Η τιμή εκκίνησης, πόσα έδωσε παραπάνω

Ο Γιώργος Λιάγκας αγόρασε τη βίλα του βιομήχανου αλλαντικών Παναγιώτη Νίκα στην Τήνο, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Κατακουζηνός για την ιστοσελίδα mononews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό για 458.000 ευρώ, με τον Γιώργο Λιάγκα να δίνει δύο ευρώ περισσότερα και έτσι η πολυτελής κατοικία να περνά στα χέρια του.

Το ακίνητο, λένε όσοι το έχουν δει, ήταν εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και θα χρειαστεί «γενναιόδωρη» ανακαίνιση. Υπενθυμίζεται ότι επισπεύδουσα ήταν η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, όπως αυτό επιτάχθηκε με την από 26-06-2023 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο του εκλιπόντος Παναγιώτη Νίκα, το οποίο φαινομενικά ανήκει στους κληρονόμους του, οι οποίοι το κληρονόμησαν με το ευεργέτημα της απογραφής. Άρα, μετά τη νόμιμη απογραφή της κληρονομιάς, οι κληρονόμοι καλούνται να διαχειριστούν την κληρονομιά, ούτως ώστε από τη ρευστοποίηση του ενεργητικού της να πληρωθεί το σύνολο των υποχρεώσεων και των δανειστών της κληρονομιάς και, αν απομείνει υπόλοιπο, να περιέλθει στους κληρονόμους κατά την αναλογία τους.

Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Κιόνια και στη Χώρα της Τήνου, σε συγκρότημα κατοικιών που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 4.063,65 τ.μ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η θέση του οικοπέδου προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα και τα γύρω νησιά. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνονται, εκτός από τα κοντινά νησιά (Σύρος, Δήλος, Μύκονος), και τα πιο μακρινά (Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Κύθνος, Σέριφος).

Περιλαμβάνει υπόγειο με εμβαδόν 111,51 τ.μ., που αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, wc, αποθήκη και τη σκάλα ανόδου, ενώ το ισόγειο έχει εμβαδόν 50,04 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού – τραπεζαρίας – κουζίνας, σκάλα προς το υπόγειο και τον πρώτο όροφο.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164