Γιώργος Μαυρίδης: «Από τη στιγμή που ο Σάκης κάνει το «Survivor» δεν έχουμε τίποτα κοινό μεταξύ μας»

Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι αποφασισμένος να παίξει το παιχνίδι της τηλεόρασης με τους δικούς του κανόνες. Ο παρουσιαστής του Alpha μιλάει για την κοσμοθεωρία του στον Οδυσσέα Μητσόπουλου και την εφημερίδα “Ειδήσεις”.

Και ξαφνικά βγαίνεις «Στο Δρόμο» μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Πως γεννήθηκε αυτό το concept;

Όταν τελείωσε το προηγούμενο project ο Alpha μου έκανε διάφορες προτάσεις για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας κι αυτό είναι τιμή μου. Το κύριο μέλημα μου, ωστόσο, δεν είναι να είμαι παρουσιαστής, αλλά να κάνω κάτι που εμένα με αντιπροσωπεύει τηλεοπτικά. Αυτό ακριβώς είναι το «Στο Δρόμο», που ουσιαστικά πρόκειται για μια ιδέα που προέκυψε λίγο από εμένα και λίγο από τον Γιώργο Λέντζα. Θέλαμε να κάνουμε μια παρείστικη εκπομπή, να γουστάρουμε εμείς και να χαρεί και ο κόσμος μαζί μας.

Πάντως ακούγεσαι ένας άνθρωπος που βλέπει την τηλεόραση λίγο ρομαντικά, σε έναν χώρο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος… Έχεις επίγνωση των κινδύνων που κρύβει το «γυαλί»;

Έχω την αυτογνωσία να καταλάβω ότι στη δουλειά αυτή σήμερα είσαι και αύριο δεν είσαι. Καταλαβαίνω ότι όταν είσαι ενεργός στην τηλεόραση έχεις μια άλλη δυναμική κι όταν δεν είσαι αυτό μειώνεται. Αλλά αυτό που τελικά σου μένει τι είναι; Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου. Μπορεί η εκπομπή αυτή που κάνουμε να αποδειχθεί μια αποτυχία, να πάει άπατη, να μη τη δει κανένας. Εγώ όμως το βράδυ θα κοιμάμαι ήσυχος, γιατί ξέρω ότι βοήθησα τους φίλους μου που δουλεύαμε μαζί. Ξέρω ότι είμαι εκεί στα δύσκολα τους κι αντίστοιχα αυτοί στα δικά μου. Προτιμώ να είμαι σε μια εκπομπή που κάνει 1% τηλεθέαση και να την γουστάρουμε όλοι μαζί, παρά να είμαι σε μια εκπομπή που κάνει 99% και να μην είναι περήφανη η μάνα μου για μένα. Δεν μου αρέσει στα 39 μου να μπαίνω σε καλούπια.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε πει ότι την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ξαναδουλέψετε μαζί με τον Σάκη;

Ποτέ δεν πρέπει να λέμε «ποτέ» όταν μιλάμε για συνεργασίες. Θεωρώ όμως ότι από την στιγμή που ο Σάκης κάνει το «Survivor» δεν έχουμε τίποτα κοινό μεταξύ μας και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Όταν παρουσιάζεις ένα τηλεοπτικό προϊόν που έχει να κάνει με την ανθρωποφαγία, το κουτσομπολιό και την κακεντρέχεια όσο και να σε αγαπάω, όσο φίλος μου και να είσαι, θα με βρεις αντίθετο ιδιεολογικά. Θεωρώ ότι είναι ανήθικο για την κοινωνία μας να βλέπω ανθρώπους να παλεύουν για τα λεφτά και για ένα πιάτο φαγητό. Επίσης, δεν είναι ωραίο πρότυπο αυτό για τα νέα παιδιά.

Με τις δεσμεύσεις πως τα πας; Έφτασες ποτέ ένα βήμα πριν το γάμο;

Ναι έφτασα ένα βήμα πριν το γάμο στα 30 μου. Απλά την δεδομένη στιγμή δεν ήμουν σταθερός τύπος και δεν πήγαινα καλά στα μυαλά μου. Ήταν με το μεγάλο μου έρωτα, η οποία κιόλας μου χάρισε την σκύλα μου την Μόλυ. Την ταλαιπώρησα πολύ την κοπέλα αυτήν, μέχρι που αγανάκτησε και με παράτησε. Σήμερα είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει δύο παιδάκια με τον άνδρα της.

Aυτή τη στιγμή παίζει να έχεις 2.500 τατουάζ πάνω στο σώμα σου. Για γυναίκα έχεις «χτυπήσει» κάποιο;

Ναι φυσικά (δείχνει τον δεξιό καρπό του). Το έχω χτυπήσει για την κοπέλα που σου είπα και είναι το αρχικό του ονόματος της.

Μια ανάσα πριν σαρανταρίσεις νιώθεις έτοιμος πια να γίνεις μπαμπάς;

Δεν το γνωρίζω αυτό, υπό την έννοια ότι δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να γίνω ένας καλός μπαμπάς και να μεγαλώσω έναν σωστό άνθρωπο για την κοινωνία. Σε τι κόσμο θα έρθει άραγε αυτό το παιδί; Αν πάντως φτάσω σε μια ηλικία που δεν έχω αποκτήσει παιδί, έχω σκεφτεί να το προτείνω σε μια φίλη μου που θα είναι σε αντίστοιχη φάση για να το κάνουμε μαζί.

Πάντως λένε ότι πλέον πολλοί βάζουν ρουσφέτι για να τους «χτυπήσεις» τατουάζ εσύ ο ίδιος.

Δεν «χτυπάω» πια εγώ, οπότε αυτά που λέγονται δεξιά κι αριστερά είναι βλακείες. Έχω δώσει άκυρο στη μισή Super League της Ελλάδας, επειδή νομίζουν ότι χτυπάω τατουάζ μόνο σε διάσημους. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι βαράω μόνο σε φίλους μου, ένας φίλος μου μπορεί να είναι ποδοσφαιριστής ή βοηθός σερβιτόρου. Μπορεί να μου δώσουν πολλά λεφτά για ένα τατουάζ και να αρνηθώ, μπορεί να το κάνω δωρεάν για έναν φίλο μου. 35 χρόνια στη ζωή μου πέρασα πολύ δύσκολα οικονομικά κι αυτή η διαδρομή με δίδαξε να μη λειτουργώ με γνώμονα τα λεφτά.

Read More

And More