Γιώργος Μαυρίδης: Μπλόκο στην ανακατασκευή της Παιδοογκολογικής Μονάδας μετά την δωρεά του – Τι συνέβη;

Φαίνεται πως η δωρεά ύψους 40.000 ευρώ που πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαυρίδης στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη συμμετοχή του στο Nomads, έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Φωτιάδη στο ένθετο Secret, το έργο έχει κοστολογηθεί από προηγούμενες μελέτες στα 140.000 ευρώ και ο τηλεοπτικός σταθμός του ANT1 επιδίωξε να αξιοποιήσει δικό του συνεργείο με επικεφαλής τον Σπύρο Σούλη, προκειμένου, να μειώσει το συνολικό κόστος της ανακατασκευής και έτσι να μπορέσει να καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό.

Οι 40.000 ευρώ θα προέρχονταν από τη δωρεά Μαυρίδη και οι υπόλοιπες 100.000 από χορηγούς που θα έβρισκε ο τηλεοπτικός σταθμός. Το πλάνο του ANT1 εξυπηρετούσε όλες τις πλευρές… Η ανακαίνιση θα ήταν μεγαλύτερη, το έργο θα ολοκληρωνόταν πιο γρήγορα και το κόστος θα ήταν μικρότερο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ έθεσε “βέτο” στις προθέσεις του καναλιού, καθώς, όπως σημειώνουν οι διοικούντες, πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο και αυτή η δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, σχολίασε πως “η τετράμηνη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί η δωρεά” και πρόσθεσε “το νοσοκομείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συμβάλλει στην ανακατασκευή της μονάδας”.

Read More

And More