Ο θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, την ώρα που οι Αρχές επιχειρούν να φωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 54χρονος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται πλέον και το ιδιωτικό ιατρείο The Stem Cell Clinic, στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, όπου βρισκόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης όταν υπέστη ανακοπή. Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς» χωρίς σφυγμό και αναπνοή, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σε επικοινωνία που είχε το TLIFE με την κα Ματίνα Παγώνη, ειδική παθολόγο και λοιμωξιολόγο είπε: «Το ιατρείο αυτό έχει άδεια απλού παθολογικού ιατρείου μη συστέγασης. Τίποτα παραπάνω. Στο όνομα του ιδίου του συναδέλφου, όχι της συζύγου του».
Σχετικά με την πλασμαφαίρεση, η πρώην πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε: «Η πλασμαφαίρεση είναι μια μέθοδος εξειδικευμένη εξωσωματική θεραπευτική για να απομακρύνουμε τις ουσίες από το πλάσμα του αίματος, δηλαδή τοξικές ουσίες. Την κάνουμε σε αιματολογικά περιστατικά βαριά, σε νεφρολογικά, σε νευρολογικά και στα αυτοάνοσα. Από κει και πέρα, για να γίνει αυτή η μέθοδος πρέπει να υπάρχει team εξειδικευμένων γιατρών και γίνεται σε μεγάλα νοσοκομεία όπως τον Ευαγγελισμό, στο Γεννηματά, στο Αττικό, στο Λαϊκό. Εκεί γίνεται, στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου υπάρχει εντατική μονάδα θεραπείας, υπάρχει team γιατρών γιατί πρέπει να το αναλάβει βασικά ο αιματολόγος που χειρίζεται πολύ καλά το μηχάνημα αυτό και εξειδικευμένοι νοσηλευτές.
Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αυτό το πράγμα. Για να κάνεις όμως πρέπει να έχεις εξετάσει τον άρρωστο ότι πρέπει να έχει το background για να κάνει την πλασμαφαίρεση, πρέπει να έχει συγκεκριμένες νόσους. Δεν πρέπει να έχει στο ιστορικό του κάποια προβλήματα, δηλαδή το θέμα της πίεσης, να έχει υπόταση, δεν πρέπει να είναι αλλεργικός, δεν πρέπει να έχει διαταραχές πήξης γιατί θα έχεις επιπλοκές και μπορεί να σου κάνει αρρυθμίες, μπορεί να σου κάνει καρδιακή ανακοπή».
Ποιοι ασθενείς υποβάλλονται στη συγκεκριμένη θεραπεία;
Όπως σημείωσε η κα Παγώνη, «οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία είναι ασθενείς με αιματολογικά, νεφρολογικά, νευρολογικά και αυτοάνοσα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
