Γιώργος Μαζωνάκης: Στο Ηρώδειο για να στηρίξει τον καλό του φίλο και συνεργάτη, Κωνσταντίνο Ρήγο!

Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2019 είναι η δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι, η οποία παρουσιάστηκε, πριν μερικές μέρες, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέππε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει σε μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Τραβιάτα αποτελεί το οπερατικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνου Ρήγου, ο οποίος στην πολυετή πορεία του, εκτός από τη χορογραφική του δραστηριότητα, έχει σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία από θεατρικές παραστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως Bossa Nova, Τιτανικός, Τα κόκκινα φανάρια και Άνεμος (στο Εθνικό Θέατρο), Ρωμαίος και Ιουλιέττα, έως μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, όπως Καμπαρέ, Rocky Horror Show, Ερωτόκριτος κ.ά.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν τον θάνατο της κοπέλας.

Στις τέσσερις συνολικά παραστάσεις που δόθηκαν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το “παρών” έδωσε πλήθος κόσμου. Σε μια από αυτές, μάλιστα, εκεί βρέθηκε και ο Γιώργος Μαζωνάκης, τον οποίο συνδέει στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, αλλά και πολυετή συνεργασία. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, σε ένα διάλειμμα από την άκρως επιτυχημένη περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, τίμησε με την παρουσία του τον καλό του φίλο και συνεργάτη.

Μάλιστα, μετά το τέλος της παράστασης, έσπευσε να τον συγχαρεί και να φωτογραφηθεί τόσο μαζί του, όσο και με την Lisette Oropesa, η οποία τον εντυπωσίασε με την ερμηνεία της. Την αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν οι δυο τους την δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Αγαπημένε μου φίλε και συνεργάτη ετών @rigosk μπράβο σου, που ασταμάτητα εξελίσσεις το ταλέντο και την τέχνη σου και μας κάνεις περήφανους. Συγχαρητήρια @lisetteoropesa για τη μοναδική σου ερμηνεία στην Τραβιάτα της @greek_national_opera. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της παράστασης που μου άγγιξαν την ψυχή, με συγκίνησαν και μας ταξίδεψαν σε μια μαγική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού!
#LaTraviata #RigosK #GreekNationalOpera #OdeonofHerodesAtticus”.

Τα likes και τα σχόλια από τους followers του, όπως ήταν φυσικό, έπεσαν… βροχή.

Read More

And More