Γιώργος Μαζωνάκης: Συγκινημένος από το μήνυμα που του έστειλε για το μπουζούκι, ο Μίκης Θεοδωράκης!

O Μίκης Θεοδωράκης στέλνει το δικό του, ιδιαίτερης σημασίας και τιμής μήνυμα για το μπουζούκι, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» με μία προσωπική επιστολή!

Το ιδιαίτερης σημασίας μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη αποτυπώνει την ξεχωριστή αγάπη του για το μπουζούκι, αλλά και τη διαχρονική σύνδεση της δύναμης του ήχου του με τον ελληνικό λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Η αγάπη μου για το μπουζούκι φαίνεται από την κυρίαρχη θέση που του έδωσα στα τραγούδια μου και στην Λαϊκή Ορχήστρα μου.
Από την εποχή των αγώνων μου κατά της βίας και του φασισμού, ο ήχος του συνδέθηκε με το μυαλό και την ψυχή μου.
Δηλαδή στις εξορίες μου στην Ικαρία και στην Μακρόνησο.
Εκεί βεβαιώθηκα ότι ο ήχος του ήταν ο ήχος του Λαού μας.
Με τη διαφορά ότι ο Λαός για μένα ήταν ο Λαός αγωνιστής, που έγινε μετά την ήττα Λαός – θύμα χωρίς να χάνει στο βάθος την περηφάνια του και την πίστη του στην ιστορική και πολιτιστική μας παράδοση.
Κι αυτή είναι η διαφορά μου για όσους εξακολουθούν να γράφουν τραγούδια της διασκέδασης. Τα δικά μου ήταν και είναι τραγούδια της ψυχαγωγίας, δηλαδή της αληθινής ψυχής του Λαού.
Γι’ αυτό και πάντρεψα την μουσική μου με ένα στίχο και μια ποίηση που να εκφράζει την ανωτερότητα του Λαού, που εξακολουθεί να ονειρεύεται και να πιστεύει.

Αθήνα, 3.6.2020
Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ιδιαίτερα συγκινημένος για το ιδιαίτερα τιμητικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», τον ευχαρίστησε με ένα μήνυμα καρδιάς, σημειώνοντας «Μίκη μεγάλη μου τιμή και παρακαταθήκη για όλους μας! Μίκης ο Έλληνας! Ο Οικουμενικός! Το Σύμβολο και το σημείο αναφοράς. Ο οδηγός μας δια παντός. Σ´ ευχαριστώ!».

Read More

And More