Site icon TLIFE

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Ο “σερ” του ελληνικού θεάτρου ακολουθεί τις σκηνοθετικές οδηγίες της κόρης του στο “Ιλίσια”

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου. Ποιος θα ξεχάσει τον “ποιητή Φανφάρα” στην ταινία “Ξύπνα Βασίλη”; Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης , από το 1961 μέχρι σήμερα μας έχει χαρίσει πολλές σπουδαίες ερμηνείες. Σε αυτές συγκαταλέγεται και ο τελευταίος ρόλος του στην παράσταση “Το τίμημα”, που έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ιλίσια.

Ο ψηλόλιγνος μελαχρινός έχει πια γίνει ένας ασπρομάλλης “σερ” του ελληνικού θεάτρου.Άλλωστε το θέατρο για εκείνον είναι ο φυσικός του χώρος και φέτος ξανασυναντά σε αυτόν την κόρη του, Ιωάννα.

Η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου σκηνοθετεί τον μπαμπά της στο έργο του Άρθουρ Μίλερ. Μέσα από τη σύγκρουση δύο αδελφών διαφαίνεται η αντιπαράθεση δύο κόσμων. Ποιος τελικά πληρώνει το τίμημα για τις επιλογές του;

Στόχος της Ιωάννας είναι να κάνει τον θεατή να φύγει από την παράσταση προβληματισμένος. Όχι από κάποια σαδιστική διάθεση αλλά για να βρει μέσα από αυτό το ταξίδι της αναζήτησης τη δική του αλήθεια. Η σκηνοθέτιδα επέλεξε την μετάφραση του Μάκη Μαρσέιγ για αυτό το έργο και καταφέρνει να “ξεκλειδώσει” στο κοινό όλα αυτά τα συναισθήματα που χρειάζονται για να επιτύχει το στόχο της.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τον ρόλο ενός παλαιοπώλη. Μοιράζεται τη σκηνή με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χρήστο Σαπουντζή και Ρένια Λουιζίδου.

Μαζί με την κόρη του έχει συνυπογράψει τη σκηνοθεσία στο έργο «Ο Επιστάτης» του Πίντερ (2001) με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Για την Ιωάννα, που άφησε τη φιλολογία για το θέατρο, αυτό ήταν το ντεμπούτο της σε αυτό που αργότερα θα γινόταν το βασικό της επάγγελμα. Όταν δεν σκηνοθετεί οργανώνει σεμινάρια υποκριτικής βασισμένα στο σύστημα Στανισλάφσκι και στη Μέθοδο του Actors Studio.

© 2024 tlife.gr