Γιώργος Νταλάρας για Τζίμη Πανούση: “Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά”

Κάποιες από τις κόντρες τους έχουν αφήσει ιστορία. Ο Τζίμης Πανούσης, που έφυγε σήμερα παό τη ζωή στα 64 χρόνια του και ο Γιώργος Νταλάρας, είναι γνωστό ότι είχαν από τις μεγαλύτερες κόντρες στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η διένεξή τους κρατούσε από το 1997. Τότε ο Τζίμης Πανούσης σε μουσική του παράσταση εμφάνιζε το Γιώργο Νταλάρα να τραγουδά και με ειδική μίξη εικόνας έδειχνε να τρέχουν χρήματα από το στόμα του. Έξαλλος ο Νταλάρας κινήθηκε νομικά εναντίον του Πανούση.

Τον Μάιο του 2002 που εκδικαζόταν η υπόθεση, είχαν ακουστεί πολύ σκληρά πράγματα στις δικαστικές αίθουσες. Ο Πανούσης είχε δηλώσει: “Ήρθε στο σπίτι μου (…) απειλούσε τη σύζυγό μου, ότι εάν δεν του δίναμε το επίμαχο βίντεο κλιπ, θα μας έκαιγε το σπίτι.”

Τον πρώτο καιρό των ακροαματικών διαδικασιών είχε απαγορευτεί από τον Τζίμη Πανούση να αναφέρεται στο όνομα του Γιώργου Νταλάρα. Σε διαφορετική περίπτωση ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε φορά που θα ανέφερε το όνομα του Νταλάρα. Κάποτε ο Τζίμης Πανούσης είπε μπροστά στις κάμερες: “Μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές! Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας.” Από τότε ο Τζίμης Πανούσης όποτε ήθελε να αναφερθεί στον Γιώργο Νταλάρα, τον χαρακτήριζε ‘ακατονόμαστο’ ώστε να αποφύγει την χρηματική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Τελικά ο Τζιμης Πανούσης καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση η οποία του είχε επιβληθεί ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο αντίδικός του για εξύβριση.

Σήμερα και μετά τον θάνατο του Τζίμη Πανούση, ο Γιώργος Νταλάρας έγραψε το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα για τον τραγουδοποιό, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Read More

And More