Γιώργος Παπαδάκης: Ήπιε ουζάκι και γιόρτασε τα 28 χρόνια πρωτιάς στον ΑΝΤ1!

Γιώργος Παπαδάκης… Ένα όνομα, μία μεγάααλη τηλεοπτική ιστορία! Δεν ξέρω αν υπάρχει πια κάτι που δεν έχουμε πει για ΄κείνον. Και για την ακρίβεια δεν ξέρω αν υπάρχει πια κάτι που να μην έχουμε γράψει για ΄κείνον.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω πριν από 22 χρόνια και αφού ήδη δούλευα ως μαθητευόμενη στην “Απογευματινή”. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και σιγά-σιγά να καταλάβω το πόσο γλυκός, ειλικρινής και αφοπλιστικά έξυπνος και ετοιμόλογος άνθρωπος ήταν. Ένας άνθρωπος χαρισματικός… Γιατί είτε αρέσει σε κάποιον ο Γιώργος Παπαδάκης, είτε όχι, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πως έχουμε να κάνουμε με μία χαρισματική φυσιογνωμία.

Νομίζω ότι σου το έχω ξανά πει κάποια στιγμή. Θαρρώ πως ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένα τηλεοπτικό φαινόμενο! Είναι ο μοναδικός παρουσιαστής που βρίσκεται στις επάλξεις σχεδόν τρίες δεκαετίες, παραμένοντας, πρώτος, αήττητος, σαρωτικός.

Όχι, δεν θέλω να πλέξω το εγκώμιο του Γιώργου Παπαδάκη, ούτε να σου κάνω λατρεμένη την αγιογραφία του. Άλλωστε δεν το έχει ανάγκη και δεν το έχω ανάγκη. Και δεν το έχει ανάγκη, γιατί ο κύριος Γιώργος (έτσι μ΄ αρέσει να τον φωνάζω και όχι “κύριε Παπαδάκη” και παρά τις παροτρύνσεις του χρόοοονια ολόκληρα να το γυρίσω στον ενικό, έχει σταθεί αδύνατον…) έχει καταφέρει να γνωριστεί καλά, πολύ καλά με τον κόσμο, με τον δικό του κόσμο. Και επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, νομίζω πως τα 28 χρόνια πρωτιάς στη μάχη της ενημέρωσης, τα λένε όλα.

Ο κόσμος έχει χαρίσει στο δημοσιογράφο την ψήφο της σταθερής αγάπης του και προτίμησής του. Και ο κύριος Γιώργος την ψήφο αυτή την τιμά και δεν την έχει θεωρήσει ποτέ μα ποτέ δεδομένη.

Έτσι, φέτος μία ανάσα πριν την πρεμιέρα του, πριν την πρεμιέρα του “Καλημέρα Ελλάδα”, ο ΑΝΤ1 θέλησε να τιμήσει τον Γιώργο Παπαδάκη για ακόμα μία φορά και να του πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για αυτά τα 28 χρόνια πρωτιάς. Ένα ευχαριστώ ,όμως, πιο φιλικό, πιο οικείο, πιο ζεστό.

Αποτέλεσμα; Το ραντεβού για ουζάκι δεν άργησε να κλειστεί. Άλλωστε, μία από τις λατρεμένες συνήθειες του κύριου Γιώργου είναι να πηγαίνει κάθε Σάββατο μεσημεράκι για ουζάκι με τους κολλητούς του στο Χαλάνδρι.

Αυτή τη φορά βέβαια, το ραντεβού κλείστηκε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έσπευσαν να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα του ΑΝΤ1, προκειμένου να μπορέσουν να δουν από κοντά και να μιλήσουν λιγάκι με τον γνωστό παρουσιαστή.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπαδάκης σπανίως κάνει δηλώσεις και παραχωρεί συνεντεύξεις. Γι ΄αυτό κάπου εδώ θέλω για χιλιοστή φορά να τον ευχαριστήσω που είκοσι χρόνια τώρα με εμπιστεύεται και με τιμά. Να τον ευχαριστήσω γιατί ήμουν και είμαι μία από τις δημοσιογράφους εκείνες (βασικά η μία από τις δύο, γιατί η άλλη είναι η εκλεκτή συνάδλεφος Αφροδίτη Γραμμέλη) στις οποίες ο Γιώργος Παπαδάκης ήθελε πάντα να μιλά, όταν το αποφάσιζε. Κάπως έτσι μου χάρισε μερικές από τις ωραιότερες συνεντεύξεις της καριέρας μου που φιλοξενήθηκαν για χρόνια ολόκληρα στο “Εθνος της Κυριακής” και στο “ΤV Εθνος”.

Κορυφαία βέβαια ήταν και η συνέντευξη που μου παραχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε και για τα “Αποκαλυπτικά” και όπως μου είπε; ‘Ηταν μία κουβέντα και μία τηλεοπτική συνύπαρξη που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Φυσικά, ούτε κι εγώ…

Κατά τα άλλα; Εννοείται πως από τη σημερινή μάζωξη προς τιμήν του Γιώργου Παπαδάκη δεν έλειπαν και οι πιστοί του συνεργάτες, η Μπάγια Αντωνοπούλου και ο Ντίνος Σιωμόπουλος, όπως επίσης και ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης και ειδήσεων του ΑΝΤ1, Γιάννης Μιχελάκης.

Τέλος, οφείλω να ομολογήσω πως είναι καλό να τιμάς τους σπάνιους κι ακριβούς συνεργάτες που έχεις, γι ΄αυτό θέλω να πω ένα μπράβο και στις δημόσιες σχέσεις του ΑΝΤ1 γι΄ αυτή τη πρωτοβουλία, τον Κώστα Τσολάκη, την Φαίη Κυριακοπούλου, τη Δήμητρα Μπάκα και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά του γραφείου. Γιατί εκτός από τη δικτατορία του οξυζενέ, ας μάθουμε επιτέλους στη τηλεόραση να δοξάζουμε και κάτι που ν ΄ αξίζει.

Read More

And More