Γιώργος Ψυχογιός: Ποιος είναι ο ηθοποιός που συγκλόνισε με την εξομολόγηση για την κακοποίηση που υπέστη

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψυχογιός μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και με περίσσια δύναμη εξομολογήθηκε για πρώτη φορά με δάκρυα στα μάτια την κακοποίηση που υπέστη ο ίδιος από τον μέντορά του και κορυφαίο θεατράνθρωπο. 

«Μιλάτε με έναν άκρως κακοποιημένο άνθρωπο. Δεν μίλησα ποτέ, δεν έφυγα ποτέ από δουλειά γιατί ο άνθρωπος αυτός ήταν ο μέντοράς μου. Ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό θέατρο. Ο καθένας έχει μία συμπεριφορά ακόμα και στην κακοποίησή του. Δεν θέλω να πω ότι αυτό με εξέλισσε, αλλά με έκανε πιο δυνατό. Η ψυχή μου το ξέρει πώς ανταπεξήλθα σε αυτή την κακοποίηση.

Δεν ήταν μόνο κακοποίηση, ήταν και μια χειριστική κατάσταση που ο ίδιος ο άνθρωπος σε ανέβαζε στα ουράνια. Δέχεσαι μια άδικη συμπεριφορά παρουσία κόσμου, παρουσία θιάσου, σε διαλύει αυτό.

Εγώ έπρεπε να αντέξω αυτή την κακοποιητική συμπεριφορά που δεν ήταν μόνο στην πρόβα, αλλά και επί σκηνής. Λεκτική και ψυχολογική βία τεράστια. Και όταν θεωρείς αυτόν τον άνθρωπο κορυφή, μπορείς να βάλεις και λίγο νερό στο κρασί σου όσον αφορά τη δουλειά σου και να πάει ο ρόλος λίγο πιο πέρα» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Ψυχογιός.

Δες το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να το κρατούσε μέσα του, ωστόσο πριν δυο μέρες βρήκε το θάρρος και αποφάσισε να καταθέσει δημόσια όσα δύσκολα έχει περάσει δίπλα σε έναν άνθρωπο, που θεωρεί μέχρι και σήμερα μέντορά του. Ο Γιώργος Ψυχογιός συγκίνησε το Πανελλήνιο μιλώντας με δάκρυα στα μάτια για την λεκτική κακοποίηση που έχει υποστεί από κορυφαίο ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου. 

Ποιος είναι ο ηθοποιός που συγκλόνισε με την εξομολόγησή του

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Billy Elliot the Musical (2015), Οιδίπους Τύραννος (2019), Θείος Βάνιας (2018), Μαντάμ Σουσού (2017).

Ο Γιώργος Ψυχογιός είναι πράος σαν άνθρωπος και άκρως αποτελεσματικός σαν ηθοποιός. Ο ηθοποιός είχε την ευκαιρία να παίξει έναν χαρακτηριστικό ρόλο στην εμβληματική ταινία του «Κρυστάλλινες νύχτες» της Τόνιας Μαρκετάκη με το σενάριο της Μαλβίνας Κάραλη και τη μουσική του Γιώργου Παπαδάκη.

«Δουλεύω από 14 ετών παιδί σε οποιαδήποτε δουλειά. Μεσολάβησε μια γειτόνισσα και έπιασα δουλειά σε μια σχολή οδηγών, στον Πειραιά, για ένα χαρτζιλίκι. Αργότερα, τα καλοκαίρια, ήμουν φοβερός εργάτης στα μπισκότα Παπαδοπούλου. Διέρρευσε στο προσωπικό και στην οικογένεια Παπαδοπούλου ότι σπουδάζω θέατρο και άρχισαν να μ’ εμπιστεύονται παραπάνω. Δούλευα σε μια μηχανή, ας πούμε, και μου έδιναν υπερωρίες» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του.

«Υπάρχει πια ένας υφέρπων φασισμός. Μια τάση εξουσίας. Εγώ κράτησα τη σιωπή μου για χρόνια, γι’ αυτό σήμερα θέλησα να πούμε οι δυο μας πέντε πράγματα παραπάνω. Εγώ την καταλαβαίνω αυτή την τάση εξουσίας που μπορεί να είναι από κάποιον γνωστό ή από κάποιον που τώρα ξεμυτίζει. Οι άνθρωποι υπό την αιγίδα κάποιων συνήθως βγάζουν μια μανία να μπουν στα πράγματα…» 

Η απώλεια της μητέρας του

Ο Γιώργος Ψυχογιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τον θάνατο της μητέρας του: «Έφυγε νέα σχετικά, στα 72 – 73 της. Από έμφραγμα που είχε ξεκινήσει απ’ το πρωί και κατέληξε το βράδυ. Δεν πήραμε χαμπάρι, ούτε ο γιατρός που καλέσαμε σπίτι και της έγραψε ένα αντιβιοτικό. Την αποχαιρετίσαμε στο νοσοκομείο τελικά. Το σοκ δεν ήταν αυτό, αλλά το τι θά’λεγα στο μπαμπά στο σπίτι μετά.

Είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου! Το ίδιο βράδυ την είδα και ολοζώντανη μες στο δωμάτιο μου, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο και έφευγε…Πέρασε από μπροστά μου…Σηκώθηκα στις 6 το πρωί και τηλεφώνησα στην αδερφή μου: ”Η μαμά είναι στο σπίτι” της είπα…Από το ’99 και μετά, θα έλεγα ότι άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου».

Γιώργος Ψυχογιός – Τηλεόραση

Ο ηθοποιός ο οποίος μετρά δεκαετίες στην υποκριτική έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Μερικές από αυτές: «Bίος ανθόσπαρτος», «Aν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Ιστοριες του Αστυνομου Μπεκα», «Κόκκινο Δωμάτιο», «Δυο μέρες μόνο».

Πρόσφατη εμφάνισή του στη σειρά «Η τούρτα της μαμάς»:

Ο Γιώργος Ψυχογιός κατάφερε να ξεχωρίσει, έχοντας μάλιστα αρκετές φορές δεύτερους ρόλους σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες. Αυτή τη φορά, ο γνωστός ηθοποιός έγινε δικαίως πρωταγωνιστής, βρίσκοντας το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για όσα βίωσε από τον μέντορά του στο θέατρο.

Read More

And More