Γιώργος Χρανιώτης: “Όλοι έχουν δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού τους, όχι όμως δικαίωμα να απαξιώνουν τους άλλους”

Ο Γιώργος Χρανιώτης παρακολουθεί τις εξελίξεις της επικαιρότητας και σε καθημερινή βάση τοποθετείται μέσα από τα social media για όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ των θυμάτων και συνεπώς κατά των καταγγελλόμενων προσώπων.

Αυτή τη φορά, ο Γιώργος Χρανιώτης, γράφοντας ένα κείμενο στο προφίλ του στο Instagram, σχολίασε έμμεσα τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στην υπεράσπιση, όμως όχι στον υποβιβασμό και την απαξίωση των άλλων ανθρώπων.

“Σε μια δημοκρατία, ακόμα και όταν καταντάει να είναι περισσότερο επιλεκτική παρά κοινοβουλευτική, όλοι πρέπει να μπορούν να έχουν το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού τους. Ισονομία. Κανένας όμως δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να το κάνει με τρόπο που να απαξιώνει και να υποβιβάζει όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, προς ίδιο συμφέρον, καταργώντας ουσιαστικά, οποιαδήποτε αξία αυτής της δημοκρατίας. Δικαιοσύνη χωρίς ηθική δεν είναι δικαιοσύνη. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ντροπή και αίσχος”, έγραψε ο Γιώργος Χρανιώτης.

Δες την ανάρτηση:

Read More

And More