Γιώργος Χρυσοστόμου: «Η πρόβα είναι δύσκολη με τον πόλεμο, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός»

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» για το ετήσιο… ραντεβού του με την Ελένη Μενεγάκη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για το θέατρο, την καθημερινότητά του αλλά και τη νέα παράσταση «Το Σώσε» όπου πρωταγωνιστεί, η οποία κάνει πρεμιέρα στο Παλλάς την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

«Μου αρκεί ο συνομιλητής μου να σκέφτεται, γιατί είναι ωραία να μιλάς και ο άλλος να σκέφτεται. Μου αρέσει να συμβαίνει και στο θέατρο αυτό, δεν είναι μόνο διασκέδαση η συνάντηση δύο ανθρώπων, αλλά και να εξελιχθούμε.

Διαπίστωσα στην πορεία μου ότι κάπως πας σαν αρνί πριν το σφάξιμο σε μία παράσταση. Εάν πας με έπαρση του εθελοτυφλείν, ότι όλα είναι υπέροχα στην σκηνή, αυτό δεν λειτουργεί. Αλλά και με πολύ πένθος να πας δεν λειτουργεί. Έβαζα τον εαυτό μου σε ένα μικρό πένθος πριν βγω και ένα μικρό πένθος που με βάζει ο εαυτός μου μετά την παράσταση. Είναι τόσο μεγάλη η υπερδιέγερση, η μεταφορά δεδομένων από το κοινό σε εμένα και ανάποδα, που μετά το απότομο ησυχάζειν είναι λίγο πένθιμο» ανέφερε ο Γιώργος Χρυσοστόμου. 

«Με λυπεί σε σχέση με τη δουλειά ότι η Πολιτεία – Κράτος – Υπουργείο δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Πώς λένε οι γονείς «σπούδασε, κάνε και αυτό που σου αρέσει»; Αυτό το «κάνε και αυτό που σου αρέσει» είναι η αντιμετώπιση του υπουργείου στο θέμα θέατρο. Το αφήνουν πάντα τελευταίο το θέατρο, είναι ένας τομέας που δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, γιατί είναι λίγο η ώρα της διασκέδασης και δεν είναι έτσι, γιατί το θέατρο είναι παιδεία» συμπλήρωσε ο Γιώργος Χρυσοστόμου. 

 

«Στο θέατρο, άσχετα του #MeToo, υπάρχει μία διαδικασία μύησης. Όταν μπαίνεις σε ένα νέο πλαίσιο σε τσεκάρουν οι παλιοί του πλαισίου, άσχετα εάν είσαι πιο παλιούς από αυτούς. Το θέατρο είναι ωραίο όταν είναι παιδεία και μαζί. Ας γίνει όμως και λίγο διασκέδαση, μην το πάμε στη βαριά κουλτούρα, δεν χρειάζεται και τόσο… Εμένα μου αρέσει η δουλειά να μην έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η πρόβα τώρα είναι δύσκολη με τον πόλεμο, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός… Νομίζω ότι η ανταπόκριση δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει» κατέληξε ο αγαπημένος ηθοποιός. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164