Γιουροβίζιον : Σήμερα ο εγχώριος τελικός ! Πως ψηφίζουμε, τι δίνει η δημοσκόπηση της ΕΡΤ…

Ολα είναι έτοιμα για τον αποψινό, πολυσυζητημένο εγχώριο Γιουροβιζιονο-τελικό ! Στις 10.00 το βράδυ θα ξεκινήσει από την ΝΕΤ η παρουσίαση των έξι τραγουδιών που διεκδικούν φέτος την ψήφο εμπιστοσύνης μας, έτσι ώστε να αναδείξουμε τον έναν και μοναδικό τυχερό που θα τα καταφέρει και θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο ελληνικός τελικός θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια ως γνωστόν, την Λένα Αρώνη.

Η βραδιά θα αποτελέσει ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αρμενία. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο, ο Amaury Vassili για τη Γαλλία και η Emmy για την Αρμενία.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο Τελικός…

Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως ακολούθως:

1. Τίτλος: Come with me
2. Τίτλος: The Time is Now
3. Τίτλος: Χαμογέλα
4. Τίτλος: Ιt’s all Greek to me
5. Τίτλος: Watch my dance
6. Τίτλος: I Don’t Wanna Dance

Οσο για το τι αποτελέσματα δίνει μέχρι τώρα η δημοσκόπηση που κάνει η ΕΡΤ για τα έξι τραγούδια και η οποία βρίσκεται στο επίσημο site για την Γιουροβίζιοον ;

Αν όντως πούμε πως πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις, η αποψινή βραδιά θα είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο ντέρπι ανάμεσα στην Νίκη Πόντε και τον Λούκα Γιώρκα ! Και αυτό γιατί; Γιατί απλούστατα όλοι οι άλλοι έχουν… εξαφανιστεί !

Σύμφωνα ,λοιπόν, με την δημοσκόπηση της ΕΡΤ, η Νίκη προηγείται με ποσοστό 52,56%, αμέσως μετά ακολουθεί ο Λούκας με 39,53% και στην συνέχεια η κατάταξη διαμοφώνεται ως εξής : Βαλάντω 2,8%, Αντιγόνη 2,64%, Τριμητόνιο 1,59% και Κόκκινα Χαλιά 0,88% !

Αυτά για την τηλεοπτική, Γιουροβιζιονο – ιστορία, η οποία δεν έχει και μεγάλη σημασία, απο την στιγμή που το βράδυ μπορεί να αλλάξουν τα πάντα και να δούμε να γίνονται φοβερές ανατροπές. Αλλωστε, οι δημοσκοπήσεις πάρα πολλές φορές έχουν πέσει έξω… Υπομονή ,λοιπόν, μέχρι το βράδυ !

Read More

And More