Γκαλένα Βελίκοβα στο TLIFE: Φωτογραφίζεται στη σχολή της στη Γλυφάδα και μιλά για το μυστικό γάμο και τις κόρες της!

Όμορφη, εντυπωσιακή και επιτυχημένη χορεύτρια (και επιχειρηματίας πια). Η Γκαλένα Βελίκοβα ανοίγει στο TLIFE τις πόρτες της σχολής χορού που έχει στη Γλυφάδα και λίγο μετά την έλευση του 2016 μιλά για τις δυο κόρες της -την Κασσιανή και την Ζωή- το μυστικό θρησκευτικό γάμο που έκανε το καλοκαίρι με τον Κώστα Χαϊνά (δες εδώ φωτογραφίες), αλλά και τα νέα δεδομένα στη ζωή της. Με δυο παιδιά, άλλωστε, στο σπίτι η καθημερινότητα της έχει αλλάξει εντελώς και η ευτυχία σχηματίζει ένα πανέμορφο χαμόγελο στο πρόσωπό της κάθε φορά που η κουβέντα γυρνά στις κόρες της…

Το 2015 έφυγε και θέλω να μου πεις την πιο έντονη ανάμνηση που σου αφήνει και τι είναι αυτό που θα θυμάσαι από αυτήν τη χρονιά…
Σαφώς η πιο έντονη ανάμνηση και από τις ωραιότερες εμπειρίες που έζησα -και νιώθω πολύ τυχερή για αυτό – είναι η γέννηση της δεύτερης κόρης μου, της Ζωής. Ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς που πέρασε για εμένα και την οικογένειά μου.
Τι περιμένεις από το νέο έτος;
Είμαι αρκετά αισιόδοξη για αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι η θετική ενέργεια και το χαμόγελο μας βοηθούν και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα πια με δυο παιδιά στο σπίτι, πώς έχεις ρυθμίσει το χρόνο σου για να τα προλαβαίνεις όλα;
Η μέρα περνά σε fast forword… και τρέχω για να τα προλάβω όλα καθημερινά. Έχω κόψει από τον ύπνο μου για να προλαβαίνω όλα όσα θέλω να κάνω. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα, όπως είναι και για όλες τις γυναίκες που έχουν μικρά παιδιά και εργάζονται.
Τα δυο κορίτσια σου είναι πολύ μικρά ακόμη. Πώς έχει αλλάξει η ζωή σας πια με τις δυο κόρες στο σπίτι;
Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς. Τα δεδομένα είναι καινούργια και έχεις πια ως προτεραιότητα τα παιδιά και την οικογένειά σου. Όλα τα υπόλοιπα συγχρονίζονται με τις ανάγκες των παιδιών και το πρόγραμμά τους. Νιώθω σαν ένας ζογκλέρ που πρέπει να χειρίζομαι καταστάσεις ανάμεσα στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά. Αλλά και μέσα στην οικογένεια να δίνω την ίδια προσοχή στα δυο παιδιά, ώστε να υπάρχουν ισορροπίες. Όμως δόξα τω Θεώ όλα κυλούν ομαλά.

Σε ποιον μοιάζουν τα κορίτσια;
Από την αρχή η μεγάλη κόρη μας, η Κασσιανή έμοιαζε σε εμένα. Ήταν ίδια εγώ… Ενώ, η μικρή, η Ζωή είναι στα χρώματα του συζύγου μου. Ξανθιά, γαλανομάτα, άσπρο δέρμα και μοιάζει στον μπαμπά της και το σόι του. Έτσι έχουμε μια και μια… να μας μοιάζουν και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. (γέλια) Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά μας γεμίζουν μεγάλη χαρά, το σπίτι μας είναι γεμάτο χαρά και κάθε χαμόγελο τους… μας γεμίζει με ευτυχία, που δεν περιγράφεται με λόγια.
Ήθελες μεγάλη οικογένεια ή τα παιδιά προέκυψαν;
Το ήθελα πολύ να κάνω παιδιά και μεγάλη οικογένεια. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων όμως, το αφήναμε συνέχεια. Έλεγα να κάνω αυτό, να κάνω εκείνο στη δουλειά και πήγαινε πίσω. Αλλά ήρθαν όλα όπως τα είχα φανταστεί.

Θα θέλατε να αποκτήσετε και ένα γιο;
Τώρα πια είμαι γεμάτη ευτυχία και δεν νιώθω την ανάγκη για ένα ακόμη παιδί. Ήθελα αυτά τα δυο παιδιά που ήρθαν στη ζωή μας και την γέμισαν χαρά. Όλοι οι γονείς νιώθουν το ίδιο για τα παιδιά τους και εγώ μπορώ να πω ότι πια είμαι πλήρης.
Ποιος είναι ο πιο αυστηρός στην οικογένεια; Εσύ ή ο σύζυγος σου;
Εγώ, φυσικά… Ο άντρας μου τους κάνει όλα τα χατίρια. Είναι πολύ καλός μαζί τους και εγώ είμαι λίγο πιο αυστηρή. Έχω αναλάβει το εκπαιδευτικό κομμάτι -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- και θέλω τα κορίτσια να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το ακολουθούν. Απλώς εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στα παιδιά και προσπαθώ να το εφαρμόζω.

Μέσα στο καλοκαίρι έγινε και ο θρησκευτικός γάμος σας με την βάφτιση της Κασσιανής; Ήταν κάτι που το είχες προγραμματίσει και το ήθελες ή προέκυψε (μιας και είχατε ήδη παντρευτεί με πολιτικό γάμο);
Ξεκινήσαμε να οργανώσουμε τη βάφτιση της Κασσιανής και τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να κάνουμε το θρησκευτικό γάμο. Ήταν πραγματικά απόφαση της τελευταία στιγμής. Δεν το είχαμε καθόλου στο πρόγραμμα.
Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή που θυμάσαι από τα δυο μυστήρια;
Και τα δυο μυστήρια ήταν πολύ έντονα, φορτισμένα με συγκίνηση και όμορφα συναισθήματα. Και σίγουρα η φωτογράφιση με τα δυο παιδιά που έγινε μετά το γάμο ήταν αυτή που μου έχει μείνει πιο πολύ. Η στιγμή που φωτογραφηθήκαμε με όλη την οικογένεια ήταν πολύ όμορφη.

Πότε σχεδιάζετε και τη βάφτιση της μικρότερης κόρης;
Λέμε να γίνει το καλοκαιράκι…
Σε βρίσκουμε και φέτος σταθερά στις σχολές χορού που έχεις. Τι νέο ετοιμάζεις;
Φέτος προετοιμάζουμε και τη νέα μας σχολή στο Αιγάλεω, που θα είναι η μεγαλύτερη σχολή χορού και θα ξεκινήσει να λειτουργεί κοντά στον Φλεβάρη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί εκεί είναι τα μέρη που μεγάλωσε ο άντρα μου. Πολύ καιρό ήθελε να ανοίξουμε εκεί σχολή και μου το έλεγε συνέχεια.
Οι άλλες σχολές μας είναι στο Χολαργό, στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στη Γλυφάδα, στη Νέα Σμύρνη και τώρα θα γίνει και η νέα σχολή στο Αιγάλεω. Και φυσικά εγώ πηγαίνω σε όλες, κάνω την επίβλεψη και εκπαιδεύω τους καθηγητές. Όχι μόνο στις δικές μου σχολές, αλλά και σε άλλες, βοηθώ πάντα τους συναδέλφους μου.

Συνεχίζει ο κόσμος να χορεύει;
Ο κόσμος, να ξέρεις, πως τώρα χορεύει περισσότερο. Οι καιροί είναι περίπλοκοι και υπάρχει πίεση, αλλά ο κόσμος διαλέγει το χορό ως διέξοδο και ως μια μορφή διασκέδασης και σωματικής ευεξίας. Έχουμε αύξηση στον κόσμο που έρχεται και είναι κυρίως παιδιά και έφηβοι.
Η κρίση έχει επηρεάσει και το δικό σου κλάδο;
Από ότι ακούω από συναδέλφους, στο σύνολο δεν έχει επηρεαστεί τόσο πολύ η δική μας δουλειά, όσο άλλες. Ο κόσμος βλέπει το χορό σαν ψυχαγωγία και είναι κάτι που σου δίνει ενέργεια και δύναμη να συνεχίσεις και να βρεις λύσεις. Είναι κάτι πολύ θετικό που έχει πια και θεραπευτικές ιδιότητες. Και μην ξεχνάς ότι είναι πια ένα προσιτό είδος που μπορεί να κάνει όλη η οικογένεια.

Θα σε δούμε σύντομα ξανά στην τηλεόραση; Σου έχει λείψει το Dancing;
Θα ήθελα πολύ να υπάρξει κι άλλο show στην τηλεόραση που έχει να κάνει με το χορό, γιατί προωθεί πολύ και τη δουλειά μου. Και σαφώς, θα χαρώ πολύ να είμαι και πάλι μέλος ενός τέτοιου show χορού, όπως το Dancing.
Τα κορίτσια θα ήθελες να ασχοληθούν με το χορό;
Θέλω να μάθουν χορό, αλλά σίγουρα θα τους στηρίξω να ασχοληθούν με ό,τι θέλουν εκείνες. Οι στατιστικές άλλωστε, δείχνουν πως τα παιδιά δύσκολα ακολουθούν τα επαγγελματικά βήματα των γονιών τους. Γιατί και οι δικοί μου γονείς ήθελαν να γίνω δικηγόρος και τελείωσα τη νομική. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου να κάνουν αυτό που θέλουν και να το κάνουν καλά. Γι’ αυτό και εγώ θα τις στηρίξω όσο περισσότερο μπορώ. Οπότε τις κόρες μου θα τις μάθω χορό, αλλά δεν με νοιάζει αν θα ασχοληθούν με αυτό ή θα κάνουν κάτι άλλο αργότερα στη ζωή τους.

Μετά τη γέννα το σώμα σου επανήλθε γρήγορα στα φυσιολογικά. Είναι θέμα DNA ή έκανες
προσπάθεια με διατροφή και γυμναστική; Πήρες πολλά κιλά στις εγκυμοσύνες;
Στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα 13 κιλά και στη δεύτερη 15. Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα χάσω όμως. Στην αρχή φοβήθηκα ότι δεν θα τα χάσω ποτέ, αλλά στο δεύτερο παιδί ήμουν πολύ άνετη και ήξερα ότι θα φύγουν εύκολα. Τα περισσότερα κιλά μετά την εγκυμοσύνη φεύγουν και από μόνα τους. Εμένα με είχε βοηθήσει και ο χορός και η ελαστικότητα του σώματός μου και δεν δυσκολεύτηκα πολύ.
Και οι εγκυμοσύνες μου ήταν εύκολες. Μέχρι και τον έβδομο μήνα έκανα κανονικά τα πάντα. Σταμάτησα στον όγδοο μήνα. Μάλιστα στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν και κριτής στη Σόφια και κάθε εβδομάδα ταξίδευα με αεροπλάνο, ως τον έβδομο μήνα. Ευτυχώς είχα καλές εγκυμοσύνες. Τα κορίτσια μου ήταν πολύ καλά!

Πες μας την ευχή σου για το νέο χρόνο!
Εκτός από την υγεία και την ευτυχία, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να ευχηθώ. Όποιος έχει αυτά τα δυο έχει τα πάντα. Και οι αλλαγές των δεδομένων στη ζωή μας, μας έχουν κάνει τελικά και ένα καλό και αρχίσαμε να εκτιμούμε και πάλι αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα.
Συνέντευξη – επιμέλεια κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
Ευχαριστούμε πολύ το Galena’s Dance Studio στη Γλυφάδα για τη φιλοξενία!

Read More

And More