Γκίκας Μαγιορκίνης: «Προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε»

Μία χιουμοριστική ανάρτηση για την υποπαραλλαγή του κορονοϊού έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης προσπάθησε να εξηγήσει σε τι οφείλονται οι παραλλαγές του ιού και έφερε ως παράδειγμα ένα κατσίκι που έγινε προσφάτως viral, επειδή καθόταν σε μία ξαπλώστρα.

«Η δεύτερη (λιγότερο πιθανή) θεωρία για την δημιουργία των Παραλλαγών – Υποπαραλλαγών COVID-19 είναι αυτή της μόλυνσης ζώων και της επαναμετάδοσης στους ανθρώπους.

Δεν την θεωρούσα και πολύ πιθανή για πολλούς λόγους, αλλά η φωτογραφία που έγινε viral της τελευταίες ημέρες με έπεισε, ενώ κλείνει οριστικά ότι για το επόμενο χειμερινό κύμα θα φταίνε τα «μπάνια του λαού». Όταν έχεις τα κατσίκια αμολυτά μέσα στις παραλίες και αράζουνε στις ίδιες ξαπλώστρες με τους τουρίστες λογικό και επόμενο να σου σκάσει η επόμενη υποπαραλλαγή.

Με αυτά τα δεδομένα προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε!» έγραψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με τους διαδικτυακούς του φίλους να σχολιάζουν, επίσης, στο ίδιο ύφος.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη:

Read More

And More