Γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει: “Σκέφτομαι συνέχεια το θάνατο! Έχω μηδενική αυτοεκτίμηση”

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Stephen Fry. Σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της Αυστραλίας αποκάλυψε: “Σκέφτομαι συνέχεια το θάνατο. Η αυτοεκτίμησή μου είναι στο μηδέν” και η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες “Η αλίκη στη χώρα το θαυμάτων”, “Το χόμπιτ” και “Σέρλοκ Χολμς” είχε διαγνωσθεί στα 37 του με διπολική διαταραχή (σ.σ. Ένα είδος ψυχικής διαταραχής που μοιάζει με τη μανιοκατάθλιψη) έχει κάνει στο παρελθόν πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, προσπαθώντας να βλάψει τον εαυτό του.

Ο 57χρονος σταρ σε συνέντευξη σε αυστραλιανό μέσο δήλωσε: “Σκέφτεσαι συνέχεια το θάνατο, ακόμα και όταν δεν έχεις τάσεις αυτοκτονίας. Έχεις συνέχεια επίγνωση του θανάτου γενικότερα, αλλά και του θανάτου σου συγκεκριμένα, καθώς και του πόσο ευπρόσδεκτος θα είναι” και παραδέχτηκε πως η αυτοεκτίμηση του… “βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν”.

Εκτός από τη διπολική διαταραχή όμως, ο Fry έχει δώσει και τη δική του μάχη με τις ναρκωτικές ουσίες και πρόσφατα κυκλοφόρησε την τρίτη (!) αυτοβιογραφία του, “More Fool Me”, στην οποία αναφέρεται στη μάχη του με την κοκαΐνη, την οποία έπαιρνε όταν βρισκόταν σε συγκεκριμένες κοινωνικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τα πάρτι.

Read More

And More