Γνωστός τραγουδιστής μιλά για τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, που δέχτηκε.

Γνωστός τραγουδιστής μιλά για τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, που δέχτηκε. | tlife.gr

Ο Πόλυς Κερμανίδης, απόλυτος σταρ της δεκαετίας του ’70, πριν 13 χρόνια είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Όπως τονίζει η εφημερίδα »Espresso», οι επιτυχίες του άντεξαν στο χρόνο, εκείνος όμως εκμηδενίστηκε.

Στις 22 Μαΐου 1997,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, ενώ επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του μια τριαξονική νταλίκα και μέχρι σήμερα βασανίζεται. Καταστράφηκαν τα οπτικά του νεύρα και η απώλεια συνείδησης που παθαίνει δεν του επιτρέπει να εργαστεί. Η μεγάλη στεναχώρια του προκάλεσε καρκίνο στους πνεύμονες, παρόλο που δεν κάπνιζε ούτε έπινε ποτέ και η γυναίκα του, τον εγκατέλειψε μετά από 40 χρόνια γάμου.

Ο ίδιος λέεει: »Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πάθω. Στην αρχή είχα και κρίσεις επιληψίας. Πήγα στην Αμερική και χάλασα 270 εκατομμύρια. Ό,τι είχα μαζέψει τα χάλασα. Όταν βγαίνω χρησιμοποιώ το αναπηρικό καροτσάκι μην τυχόν και με πιάσει κάποιος ίλιγγος».

Σήμερα ζει με το επίδομα της Πρόνοιας για τυφλούς, που στην αρχή ήταν 250 ευρώ και τώρα ανέρχεται στα 650, 600 από τα οποία δίνει στην Ρουμάνα που τον φροντίζει, και κάποια συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα που εισπράττει.

Γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Μ. Αγγελόπουλο και την Αλεξάνδρα, όταν στα 13 του πήγε να τους ακούσει στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζονταν. Ανέβηκε να τραγουδήσει και τότε το αφεντικό του είπε να έρχεται κάθε βράδυ εκεί να τραγουδάει. Συνεργάστηκε στα πρώτα του βήματα με τον Καζατζίδη, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Κολοκοτρώνη ήταν κουμπάρος στον γάμο του, την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Μητσάκη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Όπως δήλωσε: »Εκτός από τον Πανταζή και τον Νομικό κανένας άλλος δεν έρχεται να με δει! Αποφάσισα να κοιτάξω τον εαυτό μου για να επιβιώσω. Αυτά που έχω πάθει, δεν θέλω να συμβούν ούτε στον εχθρό μου.»

Διάβασε πρισσότερα στην »Espresso» που κυκλοφορεί!

READ more