Grammy 2018: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σεξουαλική παρενόχληση που έκανε το κοινό να δακρύσει

Το κίνημα #TimesUp και τις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο στήριξαν οι celebrities στα χθεσινά Grammy και εμφανίστηκαν κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στα χέρια, ακολουθώντας το παράδειγμα των ηθοποιών στις Χρυσές Σφαίρες με το μαύρο ένδυμα. Η συμβολική κίνηση των διάσημων είχε και πάλι στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν.

Πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, όμως, ήταν η κατάθεση ψυχής που έκανε η Kesha ερμηνεύοντας on stage το τραγούδι “Praying” το οποίο είναι γραμμένο για τις δύσκολες ώρες που έζησε όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παραγωγό Dr Luke. Συγκινημένη, φορώντας ένα λευκό σύνολο με λουλούδια -τριαντάφυλλα που είχαν το δικό τους συμβολισμό- η Kesha ερμήνευσε το τραγούδι της και έκανε το κοινό να δακρύσει.

Μόλις τελείωσε μάλιστα το act της με δάκρυα στα μάτια έπεσε και εκείνη στην αγκαλιά των Camila Cabello, Bebe Rexha και Cyndi Lauper, που βρέθηκαν μαζί της στη σκηνή.

Λίγο πριν η Kesha, όμως, μίλησε και με πάθος για το κίνημα TimesUp κατά τις σεξουαλικής βίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Απόψε είμαι περήφανη που στέκομαι αλληλέγγυα όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως γυναίκα με όλα τα αδέλφια μου από τον καλλιτεχνικό χώρο, που βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα… Είμαστε κόρες, σύζυγοι, μητέρες, αδελφές και άνθρωποι. Και σε όσους θέλουν να μας κάνουν να σωπάσουμε έχουμε να αντιτάξουμε δυο λέξεις #TimesUp. Ο χρόνος της ανισότητας, των διακρίσεων, της κάθε είδους κακοποίησης και η κατάχρηση της εξουσίας… τελείωσαν!”

 

 

Read More

And More