Γρηγόρης Πετράκος: Σφοδρές αντιδράσεις στους ισχυρισμούς του για τον κορoνοιό

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Γρηγόρης Πετράκος.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο Fame Story 1, φιλοξενείται απόψε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, «Tik Talk» και εκφράζει τη δική του οπτική για τον κορωνοϊό.

«Υπάρχουν μεγάλα κέντρα αποφάσεων. Έχουν μια ατζέντα που είναι λίγο πιο μακροχρόνια από αυτό που μπορούμε να αντιληφθούμε εμείς» τον βλέπουμε να υποστηρίζει.

Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, ο τραγουδιστής δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ένα βίντεο 24 λεπτών, στο οποίο παρουσιάζει -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- τα σημαντικότερα ευρήματα μιας έρευνας μηνών, η οποία βασίζεται στα σημαντικότερα στοιχεία κρατικών και παγκόσμιων φορέων υγείας.

Μερικές από τις απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου στο βίντεο:

  • «Είναι επιστημονικό γεγονός, ότι η σοβαρότητα μιας επιδημίας κρίνεται από τον αριθμό των θυμάτων που επιφέρει. Εφόσον η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, θα περιμέναμε να δούμε μια δραματική άνοδο των θανάτων».
  • «Είχαμε 1000 θανάτους λιγότερους φέτος σε σχέση με πέρσι, παρά τον κορονοιό. Αν λοιπόν κανείς δεν μας είχε πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει μια επιδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα».
  • «Ο δεύτερος σημαντικός αριθμός που μας δείχνει την επιδημιολογική σοβαρότητα είναι ο αριθμός ανθρώπων στις ΜΕΘ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημίας, ο αριθμός ανθρώπων σε ΜΕΘ ήταν ιδιαίτερα χαμηλός. Ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, μιας εποχής που πάντα έχουμε έξαρση ιώσεων και λοιμώξεων, έχουμε μόνο 82 ανθρώπους σε ΜΕΘ. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, οι 82 νοσηλευόμενοι σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, θα θεωρούνταν εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. Εμάς βέβαια μας λένε ότι είμαστε στο κόκκινο και ότι τελειώνουν τα κρεβάτια. Είναι άραγε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια νούμερα;».
  • «Όσοι με τη λογική και τα επίσημα στοιχεία καταρρίπτουμε το αφήγημα της φονικής επιδημίας μας λένε αρνητές του κορωνοιού. Όχι επιτήδειοι! Δεν αρνούμαστε τον κορονοιό. Αρνούμαστε να δεχτούμε αμαχητί να καταστρέψετε τις ζωές μας, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας, να αλλάξουμε επάγγελμα και τρόπους επικοινωνίας, να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην χαιρετιόμαστε, να μη χαμογελάμε με το πρόσχημα της φονικής πανδημίας. Έχουμε μια φυσιολογική και κατά τόπους βαριά επιδημία γρίπης που έπρεπε εσείς να βρείτε τρόπους να την αντιμετωπίσετε. Εμείς κάναμε ό,τι μας είπατε. Φτάνει. Αφήστε μας να γυρίσουμε στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας. Για όνομα του Θεού. Μην μας προστατεύετε άλλο».

Και στη συνέχεια, δημοσίευσε το παρακάτω status:

Το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες είχε χιλιάδες likes, ενώ χρήστες του twitter έκαναν trend το «Πετράκος», τασσόμενοι κατά του τραγουδιστή.

Ενδεικτικά, σου παραθέτουμε μερικά tweets:

 

Πολλοί, ωστόσο, θυμίζουν στον κ. Πετράκο ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων  και συγκεκριμένα το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει: «όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Read More

And More