Γυναικείος αέρας στη νέα κυβέρνηση – 7 γυναίκες σε θέσεις κλειδιά!

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση και τα ονόματα των νέων υπουργών που θα ορκιστούν το απόγευμα. Και το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει γυναικείο αέρα. Μπορεί οι γυναίκες που μπαίνουν στη Βουλή να μην είναι πολλές αλλά καταλαμβάνουν έξι θέσεις κλειδιά, plus το ρόλο έκπληξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που παίρνει τη θέση της Προέδρου της Βουλής.
Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στο Μακεδονίας Θράκης) είναι η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά!


Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μεταναστευτικής Πολιτικής) είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου


Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά


Αναπληρώτρια υπουργούς Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη (Μάθε εδώ περισσότερα για τη ζωή και τη δράση της)


Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υπεύθυνη για θέματα Ανεργίας) Ράνια Αντωνοπούλου (Μάθε εδώ περισσότερα)
Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου


Η έκπληξη που επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα. Αν και είχε ακουστεί αρχικά το όνομά της για το υπουργείο Δικαιοσύνης ή για το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών, τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως είναι η επιλογή του για τη θέση της Προέδρου της Βουλής. Θα είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα καταλαμβάνει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη το 2004.

Read More

And More