H Demy απαντά για την αποχώρηση από την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου – “Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση…”

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στην υγεία μας ρε παιδιά” ήταν η Demy λίγο πριν τις γιορτές, ωστόσο, δεν την είδαμε ποτέ στη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή. Η τραγουδίστρια αποχώρησε κάνοντας τα Μέσα να μιλούν για μια ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην ίδια και την Αποστολία Ζώη. Λίγες μέρες αργότερα η Demy τοποθετήθηκε σχετικά καθιστώντας σαφές πως δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα. Μιλώντας στο περιοδικό People και τον Γιώργο Πράτανο εξηγεί γιατί θεωρεί ότι τα πράγματα πήραν μια σεξιστική κατεύθυνση.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Μιλώντας για τον καβγά που δεν συνέβη ποτέ ανάμεσα σ’ εσένα και την Αποστολία Ζώη στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου δήλωσες: «Σίγουρα δεν συνέβη αυτό που έγραψαν ακριβώς. Γιατί πάντα τα μεγαλοποιούν και, δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις τα μεγαλοποιούν και προς μια σεξιστική κατεύθυνση». Τι εννοείς με αυτό;

Θεωρώ πως υπάρχουν ταμπού και στερεότυπα για τα δύο φύλα που δεν έχουν ξεπεραστεί. Όταν μια γυναίκα διεκδικεί κάτι για τη δουλειά της, εκνευριστεί γι’ αυτό ή διαφωνήσει, όλο αυτό ονομάζεται αυτόματα «ξεκατίνιασμα». Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται μόνο όταν εμπλέκονται γυναίκες. Αν γινόταν κάτι αντίστοιχο με πρωταγωνιστές άντρες, δεν θα υπήρχε αυτή η υποτιμητική χροιά. Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση όταν διάβασα τα ρεπορτάζ γύρω από όσα συνέβησαν – και δεν ήταν καθόλου κοντά σε ό,τι συνέβη αληθινά. Γιατί στην πραγματικότητα για άλλους λόγους αποχώρησα εγώ και για άλλους δυσαρεστήθηκε η Αποστολία.

Σε πείραξε ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός;

Αν κάτι με ενοχλήσει, δεν γίνεται να μην το πω! Νομίζω πως μερικές φορές το να αναδείξεις κάτι μπορεί να βάλει σε σκέψεις μια μερίδα του κοινού. Από το να μη μιλάμε, θεωρώ ότι αυτό είναι καλύτερο. Γιατί να μην μπορεί μια γυναίκα να αποφασίσει ψύχραιμα και λογικά τι είναι καλύτερο για τη δουλειά και την εικόνα της; Οι λέξεις «Κατίνα» και «ξεκατίνιασμα» γνωρίζουμε πολύ καλά πως κατευθύνονται πάντα σε γυναίκες.

Read More

And More