H Marie Chantal φόρεσε το χαμένο στέμμα της Φρειδερίκης, μετά από 50 χρόνια!

Ένα στέμμα που είχε να εμφανιστεί στο κεφάλι μέλους της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και 50 χρόνια και θεωρείτο χαμένο,… εμφανίστηκε στο κεφάλι της Marie-Chantal, πριν από λίγες μέρες . Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους 200 προσκεκλημένους της βασίλισσας της Δανίας και εκεί η σύζυγος του Παύλου φόρεσε στο κεφάλι της για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια τη διαμαντένια τιάρα που είχε φορέσει η γιαγιά του Παύλου Φρειδερίκη.

Όπως έγραψε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης, το συγκεκριμένο διάδημα είχε φορέσει η μητέρα του Κωνσταντίνου Φρειδερίκη και ήταν το αγαπημένο της. Ποτέ όμως δεν το είχε φορέσει η νύφη της Άννα- Μαρία. Από την ημέρα του γάμου της με τον Κωνσταντίνο το 1964 η Άννα Μαρία είχε φορέσει τα περισσότερα κοσμήματα που ανήκαν στην τότε βασιλική οικογένεια, εκτός από αυτή την τιάρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Ζαμπούνη, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το στέμμα ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα, στολίζοντας την κόμη της βασίλισσα Σοφίας μητέρας, του πατέρα του Κωνσταντίνου, Παύλου. Μετά το θάνατό της, ο Παύλος το χάρισε στη σύζυγό του Φρειδερίκη η οποία το φορούσε σε επίσημες εμφανίσεις επί τρεις δεκαετίες.

Η τελευταία δε φορά που εμφανίστηκε ήταν στο γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Έκτοτε το στέμμα εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ενώ φούντωσαν οι φήμες για το ποια ήταν η τύχη του. Κάποιοι μίλησαν και για πώλησή του. Η πώληση ενός ζαφειριού που ανήκε στην Φρειδερίκη από τον οίκο Christie’s το 2003 επέτεινε τις φήμες για πώληση του διαδήματος.

Τα σενάρια όμως πήραν τέλος το Ιανουάριο του 2012 στο παλάτι της βασίλισσας της Δανίας όταν εμφανίστηκε φορώντας το η Marie Chantal.

Το μυστήριο όμως παραμένει για το που ήταν το κόσμημα της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και γιατί δεν το φόρεσε ποτέ η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία.

Read More

And More