Η Αλίκη Βιουγουκλάκη όπως δεν την έχεις δει ποτέ από το αρχείο του Νίκου Μαστοράκη! Τι αποκαλύπτει ο ίδιος στο TLIFE!

Ήταν η υπέροχη δεκαετία του ’60… Ήταν τότε που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν το λαμπερό αστέρι του κινηματογράφου, η σταρ της Ελλάδας. Και μπορεί να έχει “μεγαλώσει” με τα έργα της γενιές και γενιές, να την ξέρουν ακόμα και τα πεντάχρονα, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα ξέρουμε γι ΄αυτήν, κάποιες φωτογραφίες που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Τέτοιες φωτογραφίες, ανέβασε χθες, στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook ο Νίκος Μαστοράκης ( facebook.com/nico.mastorakis) με αδημοσίευτες φωτογραφίες της Αλίκης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ έκαναν ραδιοφωνική εκπομπή το 1965, μέσα σε ένα κότερο με ηχολήπτες, τραγουδιστές και τυχερούς ακροατές. Ναι… ήταν η χρυσή εποχή του ραδιοφώνου όπου μια ραδιοφωνική εκπομπή μπορούσε να είναι υπερπαραγωγή!

Το TLIFE, ζήτησε από το Νίκο Μαστοράκη τις φωτογραφίες αλλά και να μας περιγράψει αυτά που έζησε, εκείνο το υπέροχο διήμερο στο κότερο με την Αλίκη, το Δημήτρη και τα άλλα τα παιδιά…


Την ώρα που η Αλίκη δέχεται το … μπουγέλο από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ!

Η αφήγησή του είναι απολαυστική και υπόσχεται περισσότερες αποκαλύψεις και αδημοσίευτες φωτογραφίες στο βιβλίο που ετοιμάζει.

Ο Νίκος Μαστοράκης έγραψε για το TLIFE:

“Mια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα πάθος που το έλεγαν «ραδιόφωνο» και που το πάθος, κάποιοι από μας, το κάναμε και επάγγελμα. Κι ήταν η glorious εποχή των 60s που το ραδιόφωνο άνοιγε και νοίκιαζε… κότερα. Τρελαμένοι σαν και μένα, δεν υπήρχαν πολλοί. Μπορεί κανείς να πει ότι είχα το μονοπώλιο της τρέλας. Έτσι, όταν είπα στην Αλίκη «κάνουμε μια εκπομπή σε κότερο, ανοιχτά στη θάλασσα, με νυχτερινό πάρτυ» η Αλίκη κούνησε το κεφάλι της με κατανόηση. «Ναι, Νικακι μου» (με «ι» πάντα το εννοούσε) είσαι τελικά τρελός.» Της είπα (για να επιβεβαιώσω τη διάγνωση που την είχε κάνει από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε) ότι θα φέρουμε και συγκρότημα, τραγουδιστές, ακροατές με κλήρωση, μπλα, μπλα, μπλα μέχρι που με κοίταξε μ’ εκείνο το Αλικήστικο βλέμμα και ψιθύρισε τρυφερά, «σε δουλεύω, βρε χαζό. Σου έχω πει όχι ποτέ;» ξερόβηξε και πρόσθεσε« αλλά να πάρουμε μωρέ και τον Δημήτρη.»

“Βρήκαμε ένα καΐκι αναβαθμισμένο σε κότερο που σε χρόνο μηδέν είχε φορτίο τους δυο μεγαλύτερους σταρ του Grollywood, το συγκρότημα Sounds, την Τάμμυ, τη Μαριάννα Δημοτάκη (μετέπειτα Τολη), ηχολήπτες, φωτογράφους κι ένα σμάρι από τυχερούς ακροατές. Η εκπομπή: Surprise Party. Και για να δικαιώσουμε τον τίτλο, πάρτι κάναμε. Με συνεντεύξεις, ζωντανά στιγμιότυπα, ζωντανή μουσική, χορό, πλατσούρισμα, βουτιές (και στη θάλασσα αλλά και στον μπουφέ) κι ένα απρόοπτο μπουγέλο της Αλίκης. Οι στιγμές του θυμού της ήσαν λίγες κι ο ένοχος (Δημήτρης) την καλόπιασε, τη στέγνωσε και ζήσαν εκείνοι καλά (η έτσι τουλάχιστον νομίζαμε τότε) κι εμείς…

(Αφήγηση από τον δεύτερο τόμο του βιβλίου ΕΞΙ ΖΩΕΣ (Εγώ, ο εαυτός μου και ο Νίκος) που γράφει ο Νίκος Μαστορακης και που θα είναι γεμάτο από τις ανέκδοτες φωτογραφίες του αρχείου του).


Και εδώ μετά που της ζητάει συγγνώμη και την παρηγορεί

Ο Νίκος Μαστοράκης παίρνει συνέντευξη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Read More

And More