Η Ανδρομάχη στο TLife: Η επιτυχία της, οι μεγάλες συνεργασίες και όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Καστανόξανθη, με πολύ μακριά μαλλιά, αγγελικό πρόσωπο και βλέμμα που μαγνητίζει. Μια σύγχρονη Ραπουνζέλ. Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου είναι νέα, ταλαντούχα, και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια, η οποία ήρθε για να μείνει.  Την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, την άνοιξη του 2015, όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη και ξεχώρισε με την αγγελική φωνή και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, φτάνοντας, μάλιστα, μέχρι το πρώτο live του μουσικού show.

Η πρώτη της αυτή τηλεοπτική εμφάνιση ήταν και το εισιτήριο για τη συνεργασία της με τον Νίκο Βέρτη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες, όπως με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και φέτος με τον Νίκο Οικονομόπουλο στο «Κέντρο Αθηνών». Η Panik Records δεν άργησε να αναγνωρίσει το ταλέντο της και να την εντάξει στο δυναμικό της. Στο πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το Φεγγάρι” συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό των επιτυχιών, Γιώργο Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα «Δεν Μπορώ» και «Δεν Σε Διάλεξα».

Η «νεράιδα» του ελληνικού τραγουδιού, η οποία βλέπει το μέλλον να διαγράφεται λαμπρό μπροστά της, ανοίγει σήμερα την καρδιά της στο TLIFE και μιλάει για όλα, αφήνοντάς μας να την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις της.

Αρχικά πες μου λίγα πράγματα για σένα. Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Σίγκεν της Γερμανίας. Ζήσαμε εκεί 10 χρόνια και έπειτα ήρθαμε στην Ελλάδα. Μείναμε στα Λεχαινά της Ηλείας και στα 18 μου ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το τραγούδι και τη μουσική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα τραγουδούσα! Στα 17 μου ξεκίνησα ερασιτεχνικά και στα 18 μου πιο επαγγελματικά. Ουσιαστικά, ήθελα να περάσω με τις Πανελλήνιες στην Αθήνα για να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου;

Τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα ήταν τα παραδοσιακά. Έχουμε, μάλιστα, πολλά βίντεο που έβαζε ο μπαμπάς μου παραδοσιακή μουσική κι εγώ χόρευα σαν κατσίκι (γέλια). Τα αγαπώ πάρα πολύ τα παραδοσιακά τραγούδια.

Θυμάσαι να μου περιγράψεις πώς ένιωσες την πρώτη φορά που εμφανίστηκες επισήμως μπροστά σε κοινό; Πότε και πού ήταν;

Ήταν σε έναν διαγωνισμό παραδοσιακού τραγουδιού. Ήμουν 14 χρονών και μου είχε φανεί νομίζω πολύ φυσιολογικό. Μάλλον λόγω ηλικίας (γέλια). Στα 16 -17 τραγούδησα μπροστά σε όλο το σχολείο και ένιωσα ενθουσιασμό. Περισσότερο γιατί δεν ήξερε κανείς ότι ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι.

Στο ευρύ κοινό συστήθηκες μέσα από το “The Voice”, το 2015, όπου ήσουν στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη. Ποια είναι σήμερα η άποψή σου για τα μουσικά shows; Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα δήλωνες ξανά συμμετοχή;

Για την τότε ηλικία μου ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Ήμουν 19 χρονών. Πήρα πράγματα και άνοιξαν διάφορες πόρτες, όπως για παράδειγμα η συνεργασία μου με τον Νίκο Βέρτη. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι δεν θα το ξαναέκανα. Παρακολουθώ βέβαια κάποια από τα talent shows σήμερα. Όταν δεν έχεις καμία σχέση με τον χώρο, σου παρέχουν μια μεγάλη βοήθεια για να ανέβεις κάποια σκαλοπάτια και να γνωρίσεις κάποιους ανθρώπους. Θέλει όμως προσοχή.

Είσαι ένα πάρα πολύ όμορφο κορίτσι. Πόσο σημαντική θεωρείς την εξωτερική εμφάνιση στη δουλειά σου;

Στην εποχή μας, κακά τα ψέματα, η εμφάνιση παίζει κύριο ρόλο. Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Το πρώτο που θα μείνει σε κάποιον είναι αυτό που θα δει. Από εκεί και πέρα, όμως, όσο όμορφος και αν είναι κάποιος, αν δεν έχει ταλέντο και υστερεί στο μυαλό, είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Προσέχεις τη διατροφή σου; Γυμνάζεσαι;

Γενικά, δεν πρόσεχα ποτέ! Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχω κόψει το κρέας. Η γυμναστική μου αρέσει πολύ και γυμνάζομαι, αν και έχω κάποια μικρά διαστήματα κατά τα οποία απέχω. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό, απλά συμβαίνει!

Σε ποιες απολαύσεις της γυναικείας φιλαρέσκειας υποκύπτεις και εσύ;

Σε όλες αλλά… σε φυσιολογικά επίπεδα! (γέλια)

Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις κάτι πάνω σου, τι θα ήταν αυτό;

Δεν θα άλλαζα τίποτα! Μου αρέσει όπως είμαι και αγαπώ τον εαυτό μου όπως είναι – νομίζω αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι.

Συμβουλές υγείας και ομορφιάς έχεις να μοιραστείς μαζί μας; Έχεις κάποια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης;

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς που μπορώ να δώσω είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε σαν να είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε σε αυτήν την ζωή, που ουσιαστικά είναι Προσωπικά, περιποιούμαι πολύ την επιδερμίδα μου, ίσως και λόγω της ακμής που έχω περάσει. Μία άλλη συμβουλή που έχω να δώσω σε όλες τις γυναίκες είναι να μην κοιμούνται ποτέ βαμμένες, όσο κουρασμένες κι αν είναι και πάντα να κάνουν μάσκες προσώπου και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα τους με κρεμούλες. Επίσης, προσέχω πολύ τα μαλλιά μου! Δεν τα βάφω, δεν τα καίω και χρησιμοποιώ διάφορα λαδάκια για θρέψη.

Σίγουρα σε φλερτάρουν στα social media; Σε έχει φέρει κάτι σε δύσκολη θέση;

Με φλερτάρουν, δεν θα σου πω ψέματα. Μου αρέσει, όμως, γιατί κανείς δεν είναι χυδαίος ποτέ. Είναι όλοι γλυκύτατοι, ευγενικοί κι εγώ πραγματικά νιώθω πολύ όμορφα. Το γεγονός ότι με αντιμετωπίζουν έτσι μου δείχνει ότι τους βγάζω κάτι αντίστοιχο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη γιατί στα social media όλοι κρύβονται πίσω από μία οθόνη και κάποιοι μπορούν να στείλουν ό,τι θέλουν.

Φαντάζομαι ότι το inbox σου θα είναι γεμάτο από τα direct messages με πιο… προσωπικές φωτογραφίες και ξεκάθαρα μηνύματα. Πώς αντιδράς σ’ αυτά;

Πραγματικά, αλήθεια σου λέω, έχει τύχει να λάβω τέτοιες φωτογραφίες δύο ή τρεις φορές όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει ξαναγίνει!

Έχεις ζήσει κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού από θαυμαστή σου;

Δεν έχω ζήσει κάτι ακραίο, όχι.

Ποιες συνεργασίες σου μέχρι σήμερα ξεχωρίζεις;

Δεν ξεχωρίζω κάποια, γιατί η κάθε μία στη φάση που ήρθε μου έδωσε πράγματα που έπρεπε να μου δώσει. Έχω συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τώρα με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Μπορώ να σου πω ότι η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, λόγω και του ντουέτου που λέγαμε μαζί στη σκηνή, ήταν κάπως πιο ιδιαίτερη.

Μιας και τώρα μου ανέφερες  τον Νίκο Οικονόμοπουλο, πώς είναι η συνεργασία σας στο «Κέντρο Αθηνών»;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ ωραίο στο μαγαζί. Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός. Ο Νίκος είναι ευγενικότατος και πολύ γλυκός. Με όλα τα παιδιά που είναι στο σχήμα, μεταξύ των οποίων η Josephine, ο Αναστάσιος Ράμμος και οι OtherView, έχουμε άψογες σχέσεις. Η ομάδα είναι εξαιρετική και περνάμε τέλεια. Είμαι ενθουσιασμένη.

Ξέρω ότι γράφεις δικά σου τραγούδια. Τι είναι αυτό που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εσένα;

Γράφω δικά μου τραγούδι, ναι! Το πρώτο μου, «Το Φεγγάρι»,  το έγραψε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αλλά τα επόμενα δύο, «Δεν Μπορώ» και «Δεν Σε Διάλεξα», τα έγραψα εγώ, μουσική και στίχο. Πάντα έγραφα στίχο και ποιήματα. Έχω πάρα πολλά ποιήματα και θέλω να βγάλω την δική μου ποιητική συλλογή κάποια στιγμή. Απλά θέλω να είμαι πιο ώριμη όταν συμβεί αυτό. Μπορώ να εμπνευστώ από τα πάντα. Για παράδειγμα, μια μέρα εμπνεύστηκα ένα τραγούδι γιατί άκουσα το μωρό των γειτόνων μου να κλαίει. Είπα από μέσα μου «μη μου κλαις μωρέ τώρα» και έγραψα ένα τραγούδι που λέγεται «Μη Μου Κλαις». Πίσω από τα τραγούδια που γράφω δεν υπάρχει συγκεκριμένη ιστορία. Παίρνω το πόνο που ίσως έχω ζήσει, τον πλάθω και φτιάχνω φανταστικές ιστορίες.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις; Αν ναι, υπάρχει… plan b; Π.χ να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου στην Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ! Ούτε νομίζω ότι θα το σκεφτώ κιόλας. Δεν θέλω να υπάρχει plan b γιατί όταν υπάρχει η ενέργεια που στέλνεις σ’ αυτό που αγαπάς μοιράζεται αναγκαστικά και πηγαίνει και αλλού. Άρα δεν αποδίδεις. Για εμένα υπάρχει μόνο το τραγούδι.

Τι συμβουλή σου έδωσε κάποιος και την κρατάς μέχρι σήμερα;

Να θυμάμαι από πού ξεκίνησα και να μην χάσω τον εαυτό μου. Είναι πολύ εύκολο να συμβεί αυτό με τον κόσμο γύρω σου να σου λέει τα δικά του και με το να πρέπει να μπεις σε κάποια καλούπια… Εγώ όμως δεν επηρεάζομαι εύκολα.

Έχεις αρκετά τατουάζ. Αλήθεια, τι συμβολίζουν για εσένα τα σχέδια που κοσμούν το σώμα σου;

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα τατουάζ. Απ’ ότι κατάλαβα με το πέρασμα του χρόνου, όσο έκανα δηλαδή τα τατουάζ, όλα βγάζουν μια αγνότητα και μια παιδικότητα. Μου αρέσει αυτό το ρομαντικό και το «παλιό» που δεν υπάρχει πια στις μέρες μας.

Το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Να ‘σουν ψέμα», που κυκλοφορεί από την Panik Records και την Criminal Music, έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο…

Μια ημέρα του Ιουλίου, ο Βασίλης Κουμεντάκος μου έστειλε ένα demo του τραγουδιού και όταν το άκουσα σοκαρίστηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήρθα στην Αθήνα για δύο μέρες προκειμένου να το δοκιμάσουμε και έφυγα για να συνεχίσω τις διακοπές μου, τα μπάνια μου (γέλια). Ο Βασίλης έκατσε και ασχολήθηκε με το κομμάτι. Ήμασταν και οι δύο τόσο ενθουσιασμένοι και είχαμε τόσο όρεξη για δουλειά. Όταν επέστρεψα γυρίσαμε το βίντεο κλιπ μας και βγήκε το τραγουδάκι μας. Πάει πάρα πολύ καλά, τόσο στο ραδιοφωνικό airplay, όσο και στο YouTube. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!

Θυμάμαι πώς για πρώτη φορά το άκουσα στην εκπομπή της Ράνιας Κωστάκη στον Ρυθμό 949 ενθουσιάστηκα…

Με την Ράνια είχαμε γνωριστεί όταν δούλευα με τον Νίκο Βέρτη στο «Ακρωτήρι» και είχαμε μια instagramική επαφή. Δεν ήμασταν φίλες. Φέτος το καλοκαίρι ήρθαμε κοντά λόγω μιας κοινής φίλης. Εκείνη της έβαλε να ακούσει το κομμάτι και επειδή της άρεσε το έπαιξε από μόνη της στον Ρυθμό. Θέλω να την ευχαριστήσω πάρα πολύ. Είναι υπέροχο που έκανε μια τέτοια κίνηση και αυτό είναι προς τιμήν της.

Nιώθεις έτοιμη για ένα project σαν την Eurovision; Θα ήθελες κάποια στιγμή να το ζήσεις;

Με το κατάλληλο τραγούδι γιατί όχι; Νιώθω έτοιμη για πολλά! Απλά κάνω υπομονή…

Πως θα ήθελες να δεις τον Ανδρομάχη σε 5 χρόνια από σήμερα, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Κάνω όνειρα για το μέλλον. Γενικά είμαι ονειροπόλος άνθρωπος. Θέλω να έχω βγάλει δυο – τρεις δίσκους και θα είμαι πού περήφανη για το υλικό που θα αφήσω πίσω μου. Θα κάνω συναυλίες και το καλοκαίρι μπάνια και διακοπές. Η ζωή μου δηλαδή θα είναι ίδια, απλά θα έχω ανέβει στα επαγγελματικά μου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Styling: Έλενα Κοκκινάκη

MakeUp: Emmanouela Make Up Artist

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το All Day café-bar Ellyz Athens

Read More

And More