Η Billie Eilish έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής των Grammy 2020!

Η 18χρονη Μπίλι Άιλις (Billie Eilish) έγραψε ιστορία στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy 2020, καθώς είναι η νεότερη καλλιτέχνης που ήταν υποψήφια και κέρδισε τρόπαια και στις τέσσερις κύριες κατηγορίες (Άλμπουμ της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης).

Στην 62η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Los Angeles των ΗΠΑ η Billie Eilish κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Η νεαρή τραγουδίστρια, η οποία ηχογραφούσε τα τραγούδια της μαζί με τον αδερφό της Φινέας Ο’ Κόνελ στο δωμάτιό της, στο σπίτι των γονιών τους στο Χάιλαντ Παρκ του Λος Άντζελες ήταν υποψήφια σε έξι κατηγορίες.

https://www.instagram.com/p/B7z1CGbJytV/

«Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί στη ζωή μου… ποτέ δεν παίρνω τίποτα σοβαρά, αλλά πραγματικά θέλω να πω ότι είμαι τόσο ευγνώμων και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ» τόνισε η τραγουδίστρια παραλαμβάνοντας το βραβείο στην Κατηγορία Τραγούδι της Χρονιάς.

Ο αδερφός της εξέφρασε την έκπληξή του για τη νίκη, σημειώνοντας ότι λάτρεψε όλα τα άλλα τραγούδια που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία. «Δημιουργούμε μαζί μουσική στο υπνοδωμάτιό μας, μας επιτρέπουν να το κάνουμε αυτό, και το κάνουμε ακόμα», είπε και ενθάρρυνε και άλλους νέους μουσικούς να συνεχίσουν την αναζήτηση μουσικής.

Με το βραβείο η τραγουδίστρια εκθρόνισε την Taylor Swift, η οποία ήταν μέχρι τώρα η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε στην Κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς. Η διάσημη τραγουδίστρια ήταν 20 ετών όταν παρέλαβε Grammy για το Fearless, πριν από μία δεκαετία.

Επίσης το «When We Fall Asleep, Where Do We Go?» είναι το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία των Grammy μετά το Come Away With Me της Νόρα Τζόουνς το 2002, που κερδίζει στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς.

Στην Κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς, η Billie Eilish έγινε η νεότερη σε ηλικία νικήτρια (τον τίτλο κρατούσαν μέχρι τώρα ο Sam Smith και η Kimpra).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More