Η Cate Blanchett πρόεδρος της επιτροπής στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας!

Η Cate Blanchett θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής της προσεχούς Mostra της Βενετίας, του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του οποίου η 77η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές. Η απόφαση να οριστεί η ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett επικεφαλής της κριτικής επιτροπής λήφθηκε στις 10 Ιανουαρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπιενάλε της Βενετίας, της οποίας η Μόστρα είναι μια οντότητα, εξηγούν οι οργανωτές σε ανακοίνωση.

“Κάθε χρόνο περιμένω την επιλογή της Βενετίας και κάθε χρόνο είναι απρόβλεπτη και εξαιρετική”, δήλωσε η 50χρονη Blanchett. “Η Βενετία είναι ένα από τα πιο γοητευτικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μια γιορτή αυτού του προκλητικού και προτρεπτικού μέσου που είναι ο κινηματογράφος σε κάθε μορφή του”.

https://www.instagram.com/p/B63tcx-gjTm/

Για τον Alberto Barbera, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μόστρα, “θα είναι μεγάλη χαρά” να ξανασυναντήσει την Cate Blanchett στη Βενετία ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής “μετά το θερμό του χειροκρότημα για την υπέροχη ερμηνεία της ως Ελισάβετ στην ταινία “Elizabeth: Η χρυσή εποχή” του Ινδού Σεκάρ Καπούρ και ως Bob Dylan στην ταινία “I’ m not there” (Δεν Είμαι Εδώ) του Αμερικανού Τοντ Χέινς. Άλλωστε ο ρόλος αυτός με τον οποίο η Blanchett μεταμορφώνει τον Dylan σε ερμαφρόδιτο δανδή, τής χάρισε το Coupe Volpi, το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη Μόστρα το 2007.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική φωτογραφία: Splash/Ideal Image

Read More

And More