Η δικαστίνα Κ. Μπουρμπούλια μίλησε μέσα από το κελί της- Οι ζωές των γυναικών στη φυλακή

Μία καθηλωτική εκπομπή είδαμε χθες και γνωρίσαμε τις “πρωταγωνίστριες” των γυναικείων φυλακών της Θήβας. Ανάμεσά τους και η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ή αλλιώς η Τίνα της Γ’ πτέρυγας, που καταδικάστηκε για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια είναι ο άνθρωπος που βλέπει πώς περνάνε όλοι εκείνοι που είχε στείλει η ίδια φυλακή, αφού η ζωή τα έφερε έτσι ώστε τώρα να εκτίει εκείνη την ποινή της.

Όπως διαβάσαμε σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ αλλά και όπως εξομολογήθηκε στο Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές”, “ούτε στους χειρότερους εφιάλτες” της δεν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να καταλήξει στη φυλακή.

Εξομολογήθηκε ακόμη ότι ειχε πάντα δίπλα της έναν άντρα και της φαίνεται παράξενο τώρα που πρέπει να συμβιώνει μόνο με γυναίκες. “Δεν είχα φίλες αλλά τελικά έμαθα να ζω με γυναίκες” αναφέρει και υπόσχεται όταν βγει από τη φυλακή να επιστρέφει για να βοηθά αφιλοκερδώς. Οπως αποκαλύπτει θέλει να διδάσκει αγγλικά ή να δίνει νομικές συμβουλές σε κρατούμενες που δεν έχουν χρήματα.

Η κ. Μπουρμπούλια παραδέχεται ότι είναι πολύ πιο εύκολο για έναν φτωχό να μπει στη φυλακή. “Τόσα σκάνδαλα έχουν γίνει. Έχει μπει κανένας μέσα;” διερωτάται η πρώην δικαστής και σε ερώτηση για το “ποιοί την πατάνε” λέει: “όσοι δεν έχουν δικτυωμένους δικηγόρους ή δεν έχουν σωστές γνωριμίες ή δεν κινούνται πλαγιώς και υπογείως”.

Η πρώην δικαστικός που καταδικάστηκε για το παραδικαστικό κύκλωμα καταγγέλλει ότι “στο πρόσωπό της έκανε αυτοκάθαρση ένα ολόκληρο δικαστικό σώμα”.

Στις φυλακές μίλησαν πολλές γυναίκες και όσο περίεργο κι αν φαίνεται δείχνουν να τα έχουν βρει καλύτερα τον εαυτό τους ενώ πίσω από κάθε ιστορία κρύβεται συνήθως μια θυσία για έναν άνδρα.

Δες το βίντεο

Read More

And More