Η ΔΗΜΑΡ φεύγει από την κυβέρνηση – Μένουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι με 153 έως 157 βουλευτές

Η χώρα και η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε συθέμελα με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όπως έδειξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις τη νύχτα της Πέμπτης, οι πρόωρες εκλογές αποφεύχθηκαν και η κυβέρνηση θα συνεχίσει, αλλά με έναν κυβερνητικό εταίρο μείον.

Το απόγευμα της Πέμπτης όλα έδειχναν πως η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα υπάρξει συμφωνία για το θέμα της ΕΡΤ, αλλά το βράδυ όλα άλλαξαν με την ξαφνική αλλαγή στάσης από τη ΔΗΜΑΡ, κάτι που οδήγησε σε εμπλοκή και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διεκόπη απότομα και ο Φώτης Κουβέλης από τα γραφεία του κόμματός του, δήλωσε πως δεν υπάρχει κοινός πολιτικός τόπος με τον Αντώνη Σαμαρά και έδωσε τη διάθεσή του να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά χωρίς να το πει ξεκάθαρα.

Αυτό που διεφάνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά μένει να φανεί πώς θα γίνει αυτό και υπό ποιές συνθήκες. Πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν πως ενδεχομένως ο κ. Κουβέλης αποφασίσει την απόσυρση των υπουργών του από την κυβέρνηση και να παρέχει στην κυβέρνηση ψήφο ανοχής ενδεχομένως και κατά περιστάσεις.

Διάβασε όλες τις πολιτικές εξελίξεις στο Newsit

Read More

And More