Η εξομολόγηση του Λάμπη Λιβιεράτου: “Είμαι έτοιμος να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να ερωτευτώ”

“Είμαι έτοιμος να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να ερωτευτώ πολύ. Κι ένας έρωτας να μου προέκυπτε, τότε που ζούσα τη σκοτεινή περίοδο, θα τον ζούσα. Αλλά πώς να μου τύχαινε αφού ήμουν ξεκομμένος απ’ τα πάντα;”, αποκαλύπτει ο Λάμπης Λιβιεράτος σε συνέντευξή του στο “Down Town” Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.
Έχοντας περάσει μια αρκετά δύσκολη περίοδο, ο Λάμπης πατά και πάλι γερά στα πόδια του και αποκαλύπτει για τους ανθρώπους που είχε τότε κοντά του: “Θα σου πω την άποψή μου πάνω σε αυτό το θέμα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι μέσα στα σώματα των ανθρώπων μπαίνουν κάποιοι άγγελοι. Αυτοί οι άγγελοι έρχονται για να εκπληρώσουν μία αποστολή. Όταν την εκπληρώσουν φεύγουν, κι αυτοί οι άνθρωποι αποχωρούν μόνοι τους από τη ζωή μας. Αν μείνουν στη ζωή μας για πάντα, σημαίνει ότι η αποστολή τους δεν έχει ημερομηνία λήξης και είναι αυτό που λέμε “φύλακες άγγελοι”! Μπορεί να πεις “αυτός ο άνθρωπος ήταν τόσο κοντά μου και τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκε; Μα γιατί;”. Δεν υπάρχει “γιατί;”. Ήταν ένας άγγελος που εκπλήρωσε την αποστολή του”.

Τελικά, όλο αυτό που έζησες, ήταν μία καλή συγκυρία;
“Όλο αυτό που πέρασα ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να περάσω, για να γίνω αυτός που είμαι σήμερα. Δεν ξέρω αν έγινα καλύτερος ή χειρότερος. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι πια πολύ διαφορετικός! Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα που με βοήθησε να πάω παρακάτω, ένα χαστούκι, αν θες”.
Πώς κατάφερες να ξεφύγεις;
“Ξέφυγα μέσα από τη μουσική. Η μουσική ήταν το “φάρμακο” για να βγω απ’ το λούκι! Η μουσική με έστησε ξανά στα πόδια μου, πάτησα γερά και επανήλθα!”
Η μουσική και όχι τα παιδιά σου;
“Φυσικά και τα παιδιά μου! Τα παιδιά μου ήταν πάντα δίπλα μου σε κάθε φάση της ζωής μου! Είχα χρέος γι’ αυτά να βγω απ’ τη μαυρίλα, αλλά χρειαζόμουν και το κατάλληλο “φάρμακο” τη μουσική! Οι κόρες μου είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη, οφείλω να είμαι εκεί πάντα δίπλα τους σαν βράχος. Αλλά η πρακτική ενασχόλησή μου με τη μουσική με έκανε να μπορώ να σταθώ και πάλι δίπλα στα παιδιά μου όπως εγώ ήθελα! Να είμαι καλά εγώ για να νιώθουν κι’ εκείνα ολοκληρωμένα!”
Το να μιλά κανείς ανοιχτά για την κατάθλιψη, πιστεύεις ότι βοηθάει και τον διπλανό του που μπορεί να πάσχει από αυτή;
“Καταρχήν, εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν, αν δεν ξέρω το πρόβλημα του άλλου. Ούτε είμαι ψυχολόγος. Από την εμπειρία μου και μόνο, με αυτό που έζησα, μπορώ να πω δύο πράγματα, αλλά δεν σημαίνει ότι τελικά μπορούν αυτά να βοηθήσουν τον άλλον. Ο κάθε άνθρωπος είναι και μία ξεχωριστή περίπτωση!”

Με την πρώην γυναίκα σου, την Εύη Αδάμ, έχετε καλή σχέση σε ό,τι αφορά στη συνεννόηση των παιδιών;
“Σε ό,τι αφορά στα παιδιά υπάρχει και συνεννόηση και διάλογος! Δεν συμφωνούμε και σε όλα…Όμως στο τέλος καταφέρνουμε να βρίσκουμε πάντα τη χρυσή τομή!”
Θες να κάνεις κι άλλη οικογένεια;
“Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στη ζωή σου! Έχω δύο κούκλες, τις λατρεύω, και προς το παρόν αυτό μου φτάνει! Δεν σκέφτομαι να κάνω άλλα παιδιά. Παιδιά έχω και είναι αυτά. Αλλά ο έρωτας πάντα έχει και θα έχει χώρο στη ζωή μου”.

Read More

And More